Algemeen

N.E.C. - FC Eindhoven in de media

N.E.C. - FC Eindhoven in de media
Een spektakel was het allerminst, maar N.E.C. heeft drie punten overgehouden aan het treffen met FC Eindhoven. De ploeg uit Nijmegen boekte, dankzij dodelijke efficiƫntie voor de goal, een 2-1 overwinning. Daarmee vestigde de ploeg zich in de bovenste regionen in de Jupiler League. Dit schreven de media over het duel.

Omroep Gelderland

Na het gelijkspel van vorige week tegen Go Ahead Eagles wilden de Nijmegenaren de draad weer oppakken tegen FC Eindhoven. N.E.C. kreeg echter weinig grip op de wedstrijd en na afloop deed Ted van de Pavert verslag bij Omroep Gelderland: ''We hebben ondermaats gespeeld en niet ons gebruikelijke niveau gehaald. Gelukkig pakken we wel de drie punten. 'We proberen het niveau dat we tegen Almere lieten zien, waar we denk ik goed voor de dag kwamen, weer te halen. Maar dat is bij lange na niet gelukt vandaag. Dat is iets waar we echt mee aan de slag moeten'', aldus de verdediger.

De Gelderlander

Ook trainer-coach Adrie Bogers kijkt niet al te positief terug op het spel van zijn ploeg: ''Als we wedstrijden overtuigend willen winnen, dan moet het beter dan vanavond. We hebben te weinig van N.E.C. gezien.'' Hij vervolgt: ''We hadden het gewoon heel lastig in de tweede helft. Ik had het idee dat we heel ver uit elkaar speelden. De voorste spelers gingen al naar voren, maar de achtersten, dat was twijfelend, waardoor Eindhoven er heel vaak makkelijk doorheen kon spelen. Maar we hebben de drie punten en dat is waar het in voetbal om draait.''

Forza N.E.C.

Robin Buwalda kneep zijn handen dicht met de drie punten afgelopen vrijdag. ''Het was geen goede wedstrijd van onze kant. Het kan eigenlijk niet, maar het is zoals het is. Je mag blij zijn dat je hem uiteindelijk wint'', aldus de centrumverdediger die in de basis stond door de afwezigheid van Wojciech Golla.

Arnaut Groeneveld, belangrijk met twee assists, ging ook nog in op de gebeurtenissen tijdens de wedstrijd: ''Ik denk niet dat wij een defensieve speelstijl hebben. Het pakte vandaag wel zo uit, dus dat is iets waar we aan moeten werken. Het is wel vervelend om dat als aanvaller te moeten zien, maar slechte wedstrijden moeten we ook winnen. Ik ben in ieder geval blij dat ik belangrijk kan zijn voor het team en dat we vandaag drie punten hebben gepakt.''
Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 84
2 Feyenoord 75
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36