Interview

Adrie Bogers:'Na morgenavond nog altijd meedoen op twee fronten'

Adrie Bogers:'Na morgenavond nog altijd meedoen op twee fronten'
In de eerste ronde van de KNVB-beker wist N.E.C. met 1-3 af te rekenen met FC Emmen, wat de ploeg van Adrie Bogers een confrontatie met Achilles'29 opleverde in de tweede ronde. Waar het bij N.E.C. de laatste weken goed draait, hangen er om uiteenlopende redenen donkere wolken boven Achilles'29. In het persuurtje voorafgaand aan de bekerwedstrijd geeft trainer Bogers aan waar zijn team morgenavond voor moet waken.

''Het belangrijkste wat we met elkaar hebben afgesproken is dat we onze tegenstander van morgenavond niet moeten onderschatten. Ik denk dat NAC Breda daarover kan meepraten, want Achilles'29 kan echt gevaarlijk uit de hoek komen. Ze hebben een goede spits die makkelijk een doelpunt maakt, dus wij zullen met ons koppie bij de wedstrijd moeten zijn. We willen na morgen nog altijd op twee fronten meedoen, dus we gaan vol voor de winst'', aldus Bogers.

Wijzigingen

Daarnaast bestaat de kans dat Bogers morgen wat wijzigingen gaat aanbrengen in zijn team: ''We spelen natuurlijk drie wedstrijden in een kort tijdsbestek. Dat is niet ideaal, maar met onze selectie moeten we dat kunnen opvangen. De kans bestaat dat er morgen een aantal wijzigingen worden doorgevoerd, want we hebben een aantal spelers met lichte klachten. We hebben een brede selectie en de kwaliteiten van de jongens verschillen niet veel van elkaar, dus ik vind niet dat we ineens veel slechter worden als er wat andere jongens spelen. Wel kan ik vast melden dat Joshua Smits gaat keepen. We hebben aan het begin van het seizoen de afspraak gemaakt dat de tweede keeper de bekerwedstrijden zou spelen, dus Joshua staat morgen in de goal.''

Afwezig

Robin Buwalda (knieblessure)

Jari Schuurman (bovenbeenblessure)

Wojciech Golla (knieblessure)
Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 84
2 Feyenoord 75
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36