Interview

Frank Sturing: “Ik ben blij dat ik belangrijk voor de ploeg kan zijn”

Frank Sturing: “Ik ben blij dat ik belangrijk voor de ploeg kan zijn”
N.E.C. versloeg in eigen huis Jong FC Utrecht met 3-1. Voor de derde keer dit seizoen vormde Frank Sturing samen met Ted van de Pavert het verdedigingsduo en de jonge centrumverdediger maakte indruk met een prachtige assist op de 1-0 van Sven Braken.

“Ik zag Sven lopen en ik gaf hem gewoon”, vertelde Sturing na afloop. “We speelden in de openingsfase redelijk veel korte ballen, dus toen ik de kans zag probeerde ik de bal achter hun verdedigingslinie neer te leggen. Natuurlijk moet ik nu zeggen dat ik hem perfect raakte, maar eerlijk gezegd was dat niet zo. Uiteindelijk was het wel een prima bal en maakte Sven hem goed af, dus laten we het er maar op houden dat het een geslaagde assist was.”

Na de treffer van Braken werd ook de 20-jarige Sturing gefeliciteerd door zijn ploeggenoten. Het leek alsof hij niet helemaal door had wat er gebeurd was, maar dat had volgens Sturing een hele andere reden. “Ik dacht dat het doelpunt afgekeurd had, want ik meende dat de scheidsrechter affloot wegens buitenspel. Daarna was er nog onduidelijkheid of de bal over de lijn was gegaan of niet, dus ik durfde niet te juichen. Toen hij uiteindelijk telde was ik er natuurlijk heel blij mee. Ik ben heel erg blij dat ik belangrijk voor de ploeg kan zijn.”

Sturing vervangt de geblesseerde centrumverdedigers Wojciech Golla en Robin Buwalde en doet dat voorlopig met verve. De jonge verdediger weet waar zijn sterke punten liggen. “Ik denk dat ik ondanks het feit dat ik pas twintig ben heel degelijk speel en nooit gekke dingen doe aan de bal. Ook verdedig ik goed en ben ik fysiek sterk. Ik denk dat ik dat vandaag weer heb laten zien.”

Toch zag de centrale verdediger verbeterpunten. “Ik baal enorm van het tegendoelpunt dat we krijgen. De afgelopen twee wedstrijden dat ik mee mocht doen hielden we de nul, dus het was jammer dat dat nu niet lukte. Het zag er bij de tegengoal niet zo goed uit achterin en je weet dat zij er daardoor weer in kunnen gaan geloven, maar gelukkig scoorden wij snel de 3-1 en was het daardoor beslist.”

N.E.C. had met gunstige resultaten op de andere velden een feestje kunnen vieren. Hoewel de officieuze periodetitel wel naar de Nijmegenaren gaat, mag Jong Ajax de Bronzen Stier in ontvangst nemen. Dat deerde Sturing weinig. “Natuurlijk is het jammer dat je niets tastbaars overhoudt, maar uiteindelijk willen wij gewoon kampioen worden. In de strijd om de titel was dit een belangrijke overwinning, dus daar zijn we wel heel tevreden mee.”

Als zijn concurrenten hersteld zijn van hun blessures hoopt Sturing dat hij zijn plekje niet hoeft af te staan. “Ik train hard, speel goed en doe alles om mijn plekje te behouden. Ik denk dat ik goed bezig ben, maar het is aan de trainer om te beslissen of ik mijn basisplaats houd. Als hij me nodig heeft sta ik er.”
Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 84
2 Feyenoord 75
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36