Algemeen

N.E.C. - RKC Waalwijk in de media

Afgelopen vrijdag boekte N.E.C. een 2 - 0 overwinning op RKC Waalwijk. De eindstand was bij rust al bereikt, door doelpunten van Sven Braken en Mohamed Rayhi. Ondanks dat de wedstrijd niet hoogstaand was, wonnen de Nijmegenaren voor de derde keer op een rij in de Jupiler League. Wat schreven de media zoal over het afgelopen duel?

De Gelderlander

De laatste weken wist Sven Braken het net niet te vinden, maar tegen RKC Waalwijk was het dus weer raak voor de N.E.C.-spits. Braken in gesprek met De Gelderlander: ''Ik ben spits, dus het is logisch dat ik er moeite mee heb als ik niet scoor. Maar het is niet zo dat ik er last van heb tijdens de wedstrijd, dat het in mijn hoofd gaat zitten. Ik krijg genoeg mogelijkheden in het veld. Het zou pas zorgwekkend zijn als ik helemaal niet meer in scoringspositie kwam.'' Toch beseft Braken dat er regels verbonden zijn aan de spitspositie. ''Het is nu eenmaal zo dat een spits afgerekend wordt op doelpunten, maar met vijf goals in acht wedstrijden gaat dat niet slecht. Het allerbelangrijkste is dat we winnen. Vandaag was het geen makkelijke wedstrijd, we kregen het niet voor elkaar om tot veel kansen en doelpunten te komen. Dus als je dan belangrijk bent met een goal is dat alleen maar mooi meegenomen'', aldus Braken.

Omroep Gelderland

Mohamed Rayhi was de gevierde man bij N.E.C. afgelopen vrijdag. De aanvaller was opnieuw belangrijk met een doelpunt en was aan de bal constant dreigend. Mohamed Rayhi: ''Ik maak op dit moment belangrijke doelpunten en voel het vertrouwen van de trainer. Die lijn wil ik graag doorzetten.'' De buitenspeler is echter niet geheel tevreden met het spel van zijn ploeg tegen RKC Waalwijk. ''Na rust sloop er wat gemakzucht in. Misschien dachten we dat we er al waren, maar dat mag natuurlijk nooit gebeuren. Gelukkig waren de verdedigers superscherp. We hebben nagenoeg niets weggegeven en dan is het mooi dat we voor de eerste keer dit seizoen de nul houden. We raken iedere week beter op elkaar ingespeeld en worden een steeds hechter team. We gaan er een mooi seizoen van maken'', stelt Rayhi.

Forza N.E.C.

Aanvoerder Mart Dijkstra kijkt ook kritisch terug op de wedstrijd tegen RKC Waalwijk: ''We begonnen niet goed aan de wedstrijd, daarna liep het gelukkig wat beter. RKC Waalwijk kon het steeds moeilijker belopen en daarom wisten we nog twee keer te scoren voor rust. Na de onderbreking lukte het ons niet om heel dreigend te worden. Ik denk dat je dan ook niet alles op alles moet zetten voor een derde treffer, want als je dan in de counter de aansluitingstreffer tegen krijgt kan het zomaar heel moeilijk worden. En het was ook niet zo dat RKC Waalwijk nog vol voor een resultaat ging, dus bloedde de wedstrijd een beetje dood. Maar we hebben drie punten in the pocket.''

[caption id="attachment_39233" align="aligncenter" width="300"] Klik op de afbeelding voor een grotere weergave[/caption]