Interview

Bart van Rooij: "We hebben dit met zijn allen gedaan"

Bart van Rooij: "We hebben dit met zijn allen gedaan"

N.E.C. noteerde vrijdagavond de grootste uitzege ooit door met 0-7 bij Helmond Sport te winnen. De Nijmegenaren kenden zeven verschillende doelpuntenmakers en één daarvan was Bart van Rooij. De rechtsback nam de zesde goal voor zijn rekening en verhaalde na afloop trots over zijn treffer en de uitmuntende teamprestatie.

Het vorige record voor grootste uitzege werd vorig seizoen neergezet in een uitwedstrijd bij Telstar (1-7) en ook daar was Van Rooij van de partij. "Maar dat ligt echt niet alleen aan mij!", haast de rechtsback uit Escharen zich na afloop te zeggen. "We hebben dit met zijn allen gedaan. Het is fijn om dit soort wedstrijden en records mee te mogen maken en we hebben het nu ook nog eens zonder tegengoal voor elkaar weten te krijgen. Dat is extra lekker."

Het N.E.C.-elftal herbergt veel jonge spelers, maar daar was in Helmond weinig van te zien. Nadat Orhan Dzepar binnen een kwartier de rode prent kreeg, buitten de Nijmegenaren het overtal geslepen uit. "Ik wist op 0-0 al dat we volwassen genoeg kunnen spelen en als je dan ook nog eens meteen op 0-1 komt, is het eigenlijk wel gedaan", legt Van Rooij uit. "We hadden de rust, lieten de bal gewoon gaan en hebben met Édgar Barreto natuurlijk iemand die daar een belangrijke rol in kan spelen. Hij weet wel hoe het werkt om tegen tien man te spelen."

Met een fraai doelpunt droeg de rechtervleugelverdediger bij aan de overwinning. Een kwartier voor tijd wipte hij de bal over de uitkomende Helmondse keeper heen en kreeg hij de 0-6 op zijn naam, om zijn treffer vervolgens uitbundig te vieren. "Lekker chippie, toch? Dit was wel een hele mooie. Ik kreeg een goede steekpass van Jona (Okita, red.) en zag dat de keeper er snel bij was, dus dit was de enige optie voor mij. Mooi om te zien dat hij dan binnenvalt. Ik was gebrand om me te revancheren na een aantal mindere wedstrijden en ik ben blij dat dat gelukt is."

Vol vertrouwen kijkt de rechtsback van N.E.C., die zich in het nieuwe systeem van trainer Rogier Meijer op zijn gemak voelt, uit naar de volgende wedstrijden. "Dit is ideaal voor mij. Ik moet veel meters maken en dat was de afgelopen periode met al die wedstrijden wel even zwaar, maar nu kunnen we goed rusten en dit doorzetten. We zijn fantastisch bezig als team en als je de laatste drie wedstrijden zo goed speelt, kun je wel zeggen dat deze formatie goed werkt."

Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 23 april 2021 De Toekomst
Jong Ajax
21:00
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie
1 SC Cambuur 82
2 Graafschap 73
3 NAC Breda 67
4 Almere 67
5 Go Ahead 65
6 NEC 60
7 FC Volendam 56
8 Roda JC 54
9 Excelsior 42
10 TOP Oss 42