Interview

Bart van Rooij: "We zijn op de goede weg"

Bart van Rooij: "We zijn op de goede weg"

De blijdschap en opluchting was groot toen scheidsrechter Nagtegaal vrijdagavond affloot. N.E.C. trok de drie punten na een spannende slotfase over de streep (2-1) en deed daarmee goede zaken op de ranglijst. Bart van Rooij, die de negentig minuten volmaakte als rechtsback, kon zich voorstellen dat de laatste tien minuten voor fans met een Nijmeegs hart spannend om te zien waren.

De jonge rechtspoot moest lachen toen hem gevraagd werd naar de spannende slotfase. "Niet alleen jullie en de mensen thuis waren zenuwachtig!", vertelde hij na afloop van het duel. "Ik stond op het veld ook met de zenuwen dat het misschien nog mis zou gaan. Maar dan zijn dit soort overwinningen wel de lekkerste. We maakten het onszelf nog moeilijk door uit een standaardsituatie een goal tegen te krijgen. Dan krijgen zij er weer geloof in en wordt het alleen nog maar tegenhouden, maar dat deden we wel goed als team."

Met de drie zwaarbevochten punten komt N.E.C. op een totaal van zestien uit negen wedstrijden. De formatie van Meijer trof al veel ploegen die vorig seizoen bovenin meespeelden, maar toch doen Van Rooij en zijn ploeggenoten zich bovenin mee. Eén en ander heeft te maken met het tweespitsen-systeem dat N.E.C. speelt, waarin de jonge back een sleutelrol heeft. "Wij hebben de juiste spelers voor dit systeem", legt hij uit. "Souffian (El Karouani, red.) en ik kunnen de zijkanten bestrijken, veel rennen en hard werken. Daarnaast is het ook aan ons om kansen te creëren."

Van Rooij stond dit seizoen al aan de basis van vijftien doelrijpe kansen, maar heeft nog geen assist op zijn naam. "Dan kun je je voorstellen wat er gebeurt als we echt in de flow zitten en die balletjes binnenvallen. Ik heb er dus alle vertrouwen in dat dat wel goed gaat komen. We zijn nu al op de goede weg en met deze lekkere overwinning gaan we volgende week vrijdag naar NAC. Ook daar willen we gewoon winnen. Er zou best wel eens iets moois kunnen gaan gebeuren met dit team, dus daarover dromen mag natuurlijk. Dat doe ik stiekem zelf ook."

Eredivisie Zaterdag 14 augustus 2021 Johan Cruijff Arena
Ajax
21:00
N.E.C.

Stand Eredivisie