Algemeen

Bezoekersinformatie bekerfinale Feyenoord – N.E.C.

Bezoekersinformatie bekerfinale Feyenoord – N.E.C.

Het geduld van N.E.C.-supporters is de afgelopen periode op de proef gesteld, maar zondag is het eindelijk zover: dan speelt N.E.C. de bekerfinale tegen Feyenoord in Rotterdam. Om 18.00 uur is de aftrap in De Kuip. Heb je een ticket voor deze wedstrijd bemachtigd? Lees hier alles wat je moet weten om jouw stadionbezoek zo goed mogelijk te laten verlopen!

Omwisselen

N.E.C. adviseert om je omwisselticket geprint mee te nemen naar de omwissellocatie. Het is niet mogelijk je ticket te laten scannen vanuit de N.E.C. Tickets app. Je dient daarnaast een geldig identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs of ID-kaart) te kunnen overleggen.

Let op: het omwisselticket geeft je toegang tot een bus (buskaart) of parkeerplaats (autokaart). Aldaar ontvang je het fysieke wedstrijdticket dat je eenmaal bij De Kuip toegang geeft tot het stadion. Het is van belang dat je jouw ticket snel kunt laten zien, zorg dan ook dat je hem bij hand hebt als hierom wordt gevraagd:

1. Ga naar https://tickets.nec-nijmegen.nl/dashboard
2. Klik rechtsboven op inloggen/jouw naam.
3. Ga naar ‘Mijn tickets’
4. Selecteer hier jouw tickets en klik op ‘Download tickets’
5. Print jouw ticket en/of bewaar deze op jouw telefoon.

Houd je kaart op zak

Het is belangrijk dat je je toegangskaart de hele wedstrijd op zak houdt. Je hebt deze nodig om het stadion te betreden, maar bijvoorbeeld ook om toegang te krijgen tot het N.E.C. Fanplein of je tribune. Als jij een sectie en vak wil betreden, controleren stewards of jij ook daadwerkelijk toegang hebt.

Lees hier alle reisinformatie!

Aanvullend op de eerste reisinformatie van vorige week kunnen we inmiddels de volgende informatie verschaffen:
- Kom je met het openbaar vervoer naar Nijmegen? Houd dan rekening met extra reistijd vanwege werkzaamheden aan het spoor tussen Nijmegen en Arnhem. Zie hier de actuele reisinformatie van de NS
- Op de instaplocaties van de bussen zijn toiletvoorzieningen aanwezig
- Er is op de heen- en terugweg geen sanitaire stop
- Op de heenreis is het toegestaan om maximaal 2 blikken drank (33cl) of een flesje water (50cl) per persoon mee te nemen
- Er worden flesjes water uitgedeeld tijdens de terugreis
- Het omwisselen van je autokaart kan op P-Ahoy tussen 14.00 en 17.00 uur. Ben je te laat? Dan kan je je kaart niet meer omwisselen

Geduld voor de terugreis

Er zijn zo’n 45.000 supporters aanwezig bij de bekerfinale. Ongeveer een derde daarvan komt uit Nijmegen. Deze enorme toestroom brengt veel logistieke uitdagingen met zich mee. Het kan daarom even duren voordat je na afloop van de wedstrijd aan de terugreis naar Nijmegen kan beginnen.

Niet in dezelfde bus

Bij vertrek in Rotterdam zit je niet in dezelfde bus als waarmee je bent aangekomen. Een volle bus vertrekt direct naar Nijmegen om de uitstroom snel te laten verlopen. Laat dus geen spullen achter in de bus! Bij aankomst in Nijmegen kan het uitstappen ook nog enige tijd in beslag nemen.

Sfeeractie

Supportersgroepering Legio Noviomagum verzorgt zondag voorafgaand aan de wedstrijd een sfeeractie. Zij hebben een boodschap voor alle medesupporters: “wij hebben de afgelopen maanden met man en macht gewerkt aan de sfeeractie voor de finale. Door de enorme omvang van deze actie kan het zijn dat jouw zicht bij de opkomst van de spelers wordt belemmerd. We vragen jullie respect en medewerking hiervoor en doen er alles aan de sfeeractie bij het eerste fluitsignaal te hebben opgeruimd.”

Het N.E.C. Fanplein is zondag geopend vanaf 14.30 uur. De stadiondeuren openen een uur later, om 15.30 uur.

In stadion De Kuip kan enkel met pin betaald worden.

Huisregels

Tijdens de bekerfinale zijn, net als bij alle andere competitie- en bekerwedstrijden, de Standaardvoorwaarden van de KNVB van toepassing. Deze lees je hier!

Er worden zondag geen tassen die groter zijn dan A4-formaat toegelaten. Je kunt helaas géén tassen in bewaring geven.

Het meevoeren, voorhanden hebben en gebruiken van elke vorm van vuurwerk is niet toegestaan. Bij het aantreffen van vuurwerk in welke vorm dan ook bij de fouillering bij de toegangscontrole, wordt door de steward het vuurwerk ingenomen en het vuurwerk en de toeschouwer (tevens bezitter van het vuurwerk) overgedragen aan de politie. Je maakt de bekerfinale dan ook niet mee in het stadion.

Bij het constateren van het afsteken van vuurwerk zal de betreffende toeschouwer worden aangehouden door politie of steward en zal proces-verbaal worden opgemaakt. De boete opgelegd door de KNVB naar aanleiding van het afsteken van het vuurwerk zal verhaald worden op de supporter.

Neutrale bezoekers

Let op: deze bezoekersinformatie is alleen voor supporters die een ticket hebben bemachtigd via N.E.C. Heb jij je ticket gekocht in de ticketshop van de KNVB? Lees dan hier jouw bezoekersinformatie.

Lees hier de veelgestelde vragen!

Eredivisie Maandag 6 mei 2024 Van Donge & De Roo Stadion
Excelsior
20:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 84
2 Feyenoord 75
3 FC Twente 63
4 AZ 58
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 46
8 Sparta R'dam 43
9 Go Ahead 42
10 Heerenveen 36