Interview

Cas Odenthal: 'Ik kon mijn ouders aanwijzen waar ik had gescoord'

Cas Odenthal: 'Ik kon mijn ouders aanwijzen waar ik had gescoord'

De promotie van N.E.C. werd door Cas Odenthal op een speciale manier gevierd. De Nijmegenaren keerden na vier jaar terug op het hoogste niveau door NAC in Breda met 1-2 te kloppen en de maker van het openingsdoelpunt bleef na afloop lang op het veld zitten.

Toen de spelers één voor één de kleedkamer uit gelopen kwamen om de pers te woord te staan, zat de verdediger nog in de middencirkel. Hij moet lachen als hem naar die actie gevraagd wordt. "Ik zat nog even met mijn ouders te bellen! Ik had beloofd dat ik vanaf de middenstip zou bellen als we zouden promoveren. Nu kon ik ze ook nog aanwijzen in welk doel ik gescoord had. Echt fantastisch, dit is wel een jongensboek voor mij. Ik was het hele seizoen dicht bij het maken van een goal, maar dat hij hier valt is het allermooiste. Dan maken al die andere gemiste kansen niet meer uit."

De stopper kopte een perfect aangesneden vrije trap van Jordy Bruijn in de verre hoek, langs de uitgestrekte armen van de keeper van NAC. "Die bal ging erin en het hele stadion was stil, dat was zo'n schitterend moment. Het publiek was al de hele dag van invloed op ons, maar juist op een positieve manier. Het is toch fantastisch als je het veld oploopt en wordt uitgefloten? Daar krijg je alleen maar meer energie van. Natuurlijk hadden we dit het liefst in een volle Goffert gedaan, maar dit was ook een mooi scenario."

Het besef dat zijn ploeg volgend seizoen naar de Johan Cruijff Arena en De Kuip afreist, was vlak na de wedstrijd nog niet helemaal ingedaald bij Odenthal. "We zien volgend jaar wel waar de bus naartoe rijdt. We moeten eerst feest vieren! Dit had niemand van ons verwacht en dat is ook het mooie van voetbal. Deze jonge selectie heeft het gewoon uitstekend gedaan, zijn taken uitgevoerd en gespeeld op een manier waar we goed in zijn. Dat Jona (Okita, red.) in de slotfase dan zo'n geweldige goal maakt, wauw…"

Oefenduel Donderdag 1 juli 2021 De Eendracht
S.C. NEC
19:00
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie