Interview

Cas Odenthal: "Voor rust hadden we echt de goede energie"

Cas Odenthal: "Voor rust hadden we echt de goede energie"

N.E.C. won maandagavond in het Jan Louwers Stadion in Eindhoven met 1-0 van de plaatselijke FC. Voor rust hadden de Nijmegenaren het zichzelf gemakkelijker kunnen maken door vaker te scoren, maar in de tweede helft moesten ze vaker in de achteruit. Het was aan doelman Norbert Alblas en de verdediging te danken dat de drie punten gepakt werden en dat deed stopper Cas Odenthal goed.

De verdediger genoot voor rust van de wijze waarop zijn team voor de dag kwam. "Dat was gewoon echt goed", laat Odenthal na afloop van de wedstrijd weten. "We speelden Eindhoven eigenlijk gewoon weg. We wisselden goed van kant, wisten Jonathan Okita en Jordy Bruijn goed te vinden tussen de linies en hadden veel diepte met Thomas Beekman. Daar werden we een aantal keer echt heel gevaarlijk uit en dat leverde ik weet niet hoeveel kansen op. We hadden echt de goede energie."

Het enige minpuntje was dat de vele gecreërde kansen niet werden benut. Behoudens een knappe goal van Okita na tien minuten hadden de Nijmeegse aanvallers het vizier net niet op scherp staan. "Ik denk dat we met 0-4 voor hadden moeten staan in de rust", zegt Odenthal daarover. "Als we die kansen in de eerste helft afmaken was er verder niks meer aan de hand geweest. Met 0-3 in de rust kun je het rustig uitspelen en nu geef je ze toch vertrouwen."

Toch maakt het allemaal niet meer uit. De drie punten gingen mee naar Nijmegen en de verdediger weet dat dat het belangrijkste is. "Als je de nul houdt en scoort, dan win je wedstrijden en dat hebben we gedaan. Persoonlijk vind ik het ook lekker dat het achterin dicht blijft. Ik had het gevoel dat alles goed stond. We gaven twee grote kansen weg, waarvan Norbert er één heel goed pakt. Maar goed, we kunnen nu herstellen en op naar de volgende wedstrijd. Dat is altijd fijner met een zege op zak."

Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 26 februari 2021 Parkstad Limburg Stadion
Roda JC
21:00
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie
1 SC Cambuur 60
2 Graafschap 56
3 Almere 53
4 NAC Breda 50
5 Go Ahead 47
6 NEC 41
7 Roda JC 41
8 FC Volendam 40
9 Telstar 34
10 Excelsior 30