Voetbalacademie N.E.C.

Colin Williamson nieuwe hoofd jeugdopleiding DFDS – N.E.C. Voetbalacademie

Colin Williamson nieuwe hoofd jeugdopleiding DFDS – N.E.C. Voetbalacademie

N.E.C. heeft Colin Williamson per direct aangesteld als hoofd jeugdopleiding van de DFDS – N.E.C. Voetbalacademie. Williamson bekleedde de functie al op interimbasis sinds het vertrek van Dennis te Braak eind september 2023. 

Na het vertrek van Te Braak aan het begin van dit voetbalseizoen combineerde Williamson zijn oorspronkelijke takenpakket als hoofd talentherkenning met die van hoofd jeugdopleiding. Bij de Nijmegenaren gaat Williamson zich de komende twee seizoenen volledig storten op de functie van hoofd jeugdopleiding. 

De manier waarop Williamson de afgelopen maanden de positie van hoofd jeugdopleiding heeft ingevuld, stemt technisch directeur Carlos Aalbers tevreden. “Colin heeft laten zien dat hij leiding kan geven aan de organisatie van de DFDS – N.E.C. Voetbalacademie en de verdere ontwikkeling hiervan. We hebben er alle vertrouwen in dat er met Colin aan het roer verdere stappen kunnen worden gezet in de ontwikkeling van de academie.” 

Williamson is trots dat hij officieel is aangesteld als hoofd jeugdopleiding. “Het werken in deze omgeving, waarbij de focus ligt op het optimaal laten renderen van regionaal talent, is een onwijs grote uitdaging. De afgelopen maanden smaken naar meer en ik ben ontzettend trots dat N.E.C. mij deze kans biedt.” 

De DFDS – N.E.C. Voetbalacademie is groeiende en daar hopen de Nijmegenaren in de toekomst de vruchten van te plukken. Aalbers licht toe: “Het doel blijft natuurlijk om regionale spelers op te leiden tot profvoetballer in het eerste elftal van N.E.C. Om op korte termijn stappen te zetten in voorwaartse richting zullen er de komende periode diverse vacatures beschikbaar komen.”

Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 84
2 Feyenoord 75
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36