Maatschappelijk

Deelnemers N.E.C. Elektrisch rolstoelvoetbal tekenen contract 

Deelnemers N.E.C. Elektrisch rolstoelvoetbal tekenen contract 

Wat vorig jaar begon als de droom van Thijs in den Bosch, is vanaf vandaag werkelijkheid geworden. Het eerste N.E.C. Elektrisch rolstoelvoetbalteam is vastgelegd en gaat binnenkort van start! 

N.E.C. heeft gisteren haar eerste spelers voor E-voetbal vastgelegd. Onder toeziend oog van pers, wethouders en andere belangstellenden tekenden de deelnemers gisteren een contract bij N.E.C. onder leiding van algemeen directeur Wilco van Schaik. Het openingswoord tijdens de ondertekening werd door wethouder Jean Paul Broeren verzorgd. 

Het team van E-voetbal bestaat uit acht deelnemers die rolstoelafhankelijk zijn. ‘’N.E.C. is er voor iedereen en sport moet voor iedereen toegankelijk zijn. Daardoor zijn we gestart met rolstoelvoetbal, we zijn extra trots dat we als eerste BVO van Nederland dit aan kunnen bieden en hopen dat vele clubs ons volgen’’, aldus projectleider E-voetbal Jop Pepping. 

Afgelopen seizoen is N.E.C. met de projectgroep E-voetbal gestart, nadat Thijs in den Bosch zich meldde bij de Nijmeegse club. Pepping vertelt: “Thijs is 10 jaar, rolstoelafhankelijk en zit op de Sint Maartenschool. Hij is voetbalgek en zou zelf niets liever willen dan ooit kunnen voetballen. Om deze droom te kunnen verwezenlijken heeft hij, samen met zijn moeder, een oproep gedaan bij Spieren voor Spieren. Via deze weg is dit signaal vervolgens bij de KNVB terechtgekomen en zijn zodoende ook N.E.C. en Uniek Sporten erbij betrokken.”  

N.E.C. en Uniek Sporten werken al langer samen op het gebied van aangepast sporten, met als gezamenlijke ambitie om een vernieuwend aanbod te creëren voor mensen met een beperking die momenteel nog weinig tot geen mogelijkheden tot sporten en bewegen hebben.  

De eerste training staat gepland op zaterdag 17 september in de Sint Maartenskliniek. Vanaf dat moment zal het E-voetbalteam wekelijks met elkaar gaan trainen onder leiding van gespecialiseerde trainers van stichting Koprol. 

Eredivisie Zaterdag 30 maart 2024 Goffertstadion
N.E.C.
16:30
PSV

Stand Eredivisie
1 PSV 72
2 Feyenoord 62
3 FC Twente 53
4 AZ 49
5 Ajax 41
6 NEC 39
7 Go Ahead 37
8 FC Utrecht 36
9 Fortuna Sit. 34
10 Sparta R'dam 31