Interview

Édgar Barreto: "Een fantastische reactie van het team"

Édgar Barreto: "Een fantastische reactie van het team"

Na vier wedstrijden zonder zege mocht N.E.C. vrijdagavond weer eens het zoet van de overwinning smaken. Door een rake kopbal van Édgar Barreto in de negentigste minuut werd Jong AZ met 3-2 geklopt en de matchwinner sprak na afloop zijn waardering uit richting het hele team.

Barreto mocht dan wel degene zijn geweest die de winnende goal op zijn naam kreeg, maar de Paraguayaan benadrukte na afloop dat hij het niet alleen had gedaan. Rangelo Janga en Thomas Beekman kwamen ook op het scorebord, de assists werden afgegeven door Bart van Rooij (twee stuks) en Jonathan Okita en ook de overige spelers kregen een welverdiende pluim. "We hebben fantastisch gereageerd op het feit dat we met 0-2 achter kwamen", liet Barreto weten.

De routinier prijst de vechtlust en veerkracht aan Nijmeegse zijde. "Natuurlijk is het voor mij persoonlijk lekker dat ik de winnende goal inkop, maar ik ben vooral blij dat ik daardoor de punten hier heb gehouden voor de jongens. We hebben het als team gedaan en als je dit kan laten zien, moet je er vertrouwen in hebben dat we alleen nog maar beter worden vanaf hier. Tegen deze ploeg een wedstrijd omdraaien betekent dat je op die manier van heel veel teams kan winnen."

Jong AZ was volgens de 36-jarige N.E.C.'er namelijk geen makkelijke ploeg om tegen te voetballen. "Ze speelden echt goed, vonden vaak de vrije man tussen de linies en slaagden er ook in om onze twee foutjes meteen af te straffen. Toch hebben wij de energie en de kracht kunnen vinden om het om te draaien. Dat is knap en heel erg belangrijk, omdat we daarmee na een paar mindere wedstrijden toch weer de drie punten hebben gepakt."

De overwinning kwam, met het oog op de slotfase van het seizoen en de play-offs die voor de Nijmegenaren naar alle waarschijnlijkheid nog zullen volgen, precies op het goede moment. "Iedereen is echt ontzettend blij", geeft Barreto aan. "Dat is natuurlijk ook logisch als je met 0-2 achterstaat en dan toch nog wint in de laatste minuut. Dit geeft ons ontzettend veel vertrouwen en kracht en met die positieve energie moeten we nu doorgaan."

Keuken Kampioen Divisie Woensdag 12 mei 2021 Goffertstadion
N.E.C.
20:00
FC Dordrecht

Stand Keuken Kampioen Divisie
2 Graafschap 76
3 Go Ahead 74
4 Almere 74
5 NAC Breda 73
6 FC Volendam 63
7 NEC 63
8 Roda JC 57
9 Excelsior 48
10 Helmond Sp. 44
11 TOP Oss 44