Interview

Elayis Tavsan: "Dit is waar ik voor gehaald ben"

Elayis Tavsan: "Dit is waar ik voor gehaald ben"

Dinsdagavond won N.E.C. haar eerste uitwedstrijd van dit seizoen. In Volendam werd de plaatselijke FC met 1-3 terzijde geschoven en dat was mede te danken aan Elayis Tavsan. De vleugelaanvaller, die deze zomer overkwam van Sparta Rotterdam, was in de eerste helft één van de gevaarlijkste spelers aan Nijmeegse zijde en bekroonde zijn optreden met een doelpunt.

Na een prima combinatie met Rangelo Janga, die de overige twee goals voor zijn rekening nam, werd Tavsan vrijgespeeld en klopte hij de keeper van Volendam met een gemikte schuiver. "Volgens mij speelde ik in de eerste helft wel goed", zegt een voorzichtig lachende Tavsan na afloop van de wedstrijd. "Ik had er wel meer dan één kunnen maken, want ik kreeg nog wel een paar kansen. Uiteindelijk ging het wel lekker. Wat ik liet zien is wel waar ik voor gehaald ben. Acties naar voren maken en voor goals en assists zorgen. Dat probeer ik elke wedstrijd te leveren."

In de rust stond N.E.C. met 0-2 voor, maar de tweede helft stond vooral in het teken van overleven. De thuisploeg zette alles op alles om de aansluitingstreffer te forceren. "Het was voor ons hopen op een counter", vertelt Tavsan. "Voor ons was de tweede helft dus ook wel spannend, maar we hadden er alle vertrouwen in dat het goed zou gaan komen en we de drie punten zouden pakken. Dat hadden we ook wel te danken aan Norbert (Alblas, red.), want die pakte twee hele goede ballen. Hij speelde ook een prima wedstrijd."

Met de driepunter in Volendam werd de thuisoverwinning op Jong Ajax (2-1) van afgelopen vrijdag een passend vervolg gegeven. Dat biedt volgens de vleugelaanvaller vertrouwen voor de komende wedstrijden, te beginnen aanstaande zondag tegen Almere City FC. "We waren de gevaarlijkste ploeg vandaag en verdienden het gewoon om te winnen. Dan doe je het gewoon goed. Er zit veel kwaliteit in deze jonge ploeg en we kunnen goed met elkaar opschieten, ook buiten het veld. Op papier hebben we een zware seizoensstart, maar voorlopig doen we het hartstikke goed."

Keuken Kampioen Divisie Woensdag 12 mei 2021 Goffertstadion
N.E.C.
20:00
FC Dordrecht

Stand Keuken Kampioen Divisie
2 Graafschap 76
3 Go Ahead 74
4 Almere 74
5 NAC Breda 73
6 FC Volendam 63
7 NEC 63
8 Roda JC 57
9 Excelsior 48
10 Helmond Sp. 44
11 TOP Oss 44