Persuurtje

François Gesthuizen: 'Periode waarin we de punten moeten pakken'

François Gesthuizen: 'Periode waarin we de punten moeten pakken'

Morgenavond speelt N.E.C. de thuiswedstrijd tegen Jong PSV. Na een week afwezigheid treedt N.E.C. dus weer aan in de Keuken Kampioen Divisie. Samen met de aanwezige pers keek trainer François Gesthuizen vooruit naar het treffen met de Eindhovenaren.

N.E.C. begint de wedstrijd als nummer veertien in de huidige competitie. “In dit geval geeft de stand een vertekenend beeld. We hebben een wedstrijd minder gespeeld dan een deel van de andere teams. Er komt nu een serie wedstrijden waarin wij de punten moeten halen en stappen kunnen zetten op de ranglijst. Feit is wel dat we hadden verwacht hoger te staan, met meer punten.”

“We hebben te vaak punten laten liggen, waarbij we vooral te veel gelijk hebben gespeeld. Aan de andere kant zien we wel groei en ontwikkeling en dat moet zich een keer gaan uitbetalen. Dat is wel wat echt moet gebeuren en dan kunnen we gaan stijgen op de ranglijst.” De trainer maakt zich geen zorgen dat de laatste overwinning alweer bijna twee maanden geleden is: “We hebben ook pittige tegenstanders gehad, De Graafschap, op dat moment koploper, NAC (eveneens koploper) en Go Ahead Eagles. Hierbij hebben we goede en minder goede wedstrijden afgeleverd, waarbij mijn mening is dat we te weinig hebben gekregen.”

Te makkelijk denken doet de oefenmeester dan ook niet over de beloften van PSV. “Alleen omdat daar veel, voor het Nederlandse publiek, onbekende spelers rondlopen betekent dat niet dat ze niet goed kunnen voetballen. Het zijn nog steeds de beste talenten van Nederland, anders speel je niet bij PSV. Alleen wij vinden dat we de thuiswedstrijd, ondanks dat wij ook jonge jongens hebben, moeten winnen. Ik heb er hoop in dat dat lukt.”

“Iedereen is fit, daarnaast hebben we wat meer opties. Iedere week kijk je naar hoe het loopt, en op bepaalde plekken zijn we nog wat zoekende, daar hebben we oefenwedstrijden voor gebruikt. We hebben op verschillende posities wat geprobeerd. Nu is het kijken wat we ermee doen.”

Ook is de wedstrijd van morgen de start van een nieuwe periode. “In een nieuwe periode kan alles weer gebeuren. Zeker in deze competitie. Het is voor ons van belang dat we een sterke start kennen. Zowel morgenavond als maandagavond tegen Jong AZ. Goede resultaten is nu eenmaal het enige medicijn voor het kweken van vertrouwen. Dit wordt voor ons een periode waarin er wat mogelijk is’’, besluit Gesthuizen.

Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 84
2 Feyenoord 75
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36