NIEUWS

Gedreven jeugdtalent Ayman Sellouf: 'Ik weet dat ik het niveau aankan'

datum icoon 20-11-2019
readtime icoon 4 min leestijd

 De jeugd heeft de toekomst bij N.E.C. en daar is Ayman Sellouf een levend voorbeeld van. De N.E.C.-jeugdspeler met Marokkaanse roots sloot zich vanuit de jeugd aan bij het eerste van N.E.C. en mocht al een aantal keer met een invalbeurt binnen de lijnen komen.

 
“Het voelde goed om minuten te mogen maken”, vertelt Sellouf. “Het gaat goed, ik voel me ook goed in mijn vel zitten. Dat wil ik uiteraard ook op het veld laten zien.” In competitieverband viel de 18-jarige aanvallende middenvelder in tegen Jong Ajax, SC Telstar en Jong PSV. Tegen Telstar luisterde hij zijn optreden zelfs op met een assist. Opvallend genoeg stond Sellouf daarbij telkens op een andere positie: linksvoor, centrale spits en aanvallende middenvelder.

 
“Ik kan voorin vanaf links, centraal voorin of erachter spelen. Maar het liefste sta ik op de nummer tien positie. Daar heb ik altijd gestaan vanaf dat ik vroeger begon met voetballen. “Maar het liefst wil ik gewoon spelen natuurlijk, dus ben ik nog niet heel erg bezig met welke positie ik het liefst sta: áls ik er maar mag staan", zegt de Marokkaanse dribbelaar met een lach.

 
Wennen aan het profleven deed de jongeling snel. “Het is geen lastige overgang geweest. We hebben een team waarin een positieve sfeer heerst, waardoor ik ook mijzelf snel opgenomen voelde. Er is verder niet veel veranderd voor mij. Voetbal staat nog steeds centraal bij me en ik werk er zo hard mogelijk voor om meer te mogen spelen”, klinkt de middenvelder vastberaden.

 
Sellouf groeide in de Nijmeegse stadswijk Brakkenstein op, zo'n kleine kilometer van De Goffert af. Bij het gelijknamige (RKSV) Brakkenstein begon de jonge aanvaller aan zijn voetbalcarrière op het veld. “Ik begon met voetballen, omdat ik er plezier in had. Ik nam een balletje mee de straat op en kwam heel wat later pas weer een keer thuis. Gaandeweg merkte ik dat ik wel wat kon en begon ik te geloven in dat er wel meer in zat.”


Bij de E-pupillen deed Sellouf zijn eerste ervaring op met N.E.C. “Ik heb meegetraind bij de N.E.C. E-pupillen, maar ik was toen helaas niet goed genoeg. Twee jaar later probeerde ik het nogmaals, bij de C1, en toen lukte het wel.” De jeugdspeler doorliep vervolgens een paar jaar de jeugdopleiding op sportpark De Eendracht en stootte dit jaar door naar het grote N.E.C. Dit jaar wil hij zich op het podium Eerste Divisie laten zien: “Ik weet dat ik het niveau aankan van de Keuken Kampioen Divisie.”


De linkspoot geniet warme support van zijn vader. “Hij kijkt elke wedstrijd”, vertelt Sellouf trots. “Mijn vader weet veel van voetbal. Héél veel. Hij is daar lyrisch van, maar hij heeft er ook veel verstand van. Ik heb wel eens gevraagd waarom hij daar niet serieus iets mee is gaan doen, maar het verhuizen naar Nederland plus de taalbarrière maakten dat lastig.”


De 18-jarige voorhoedespeler weet dat N.E.C. uit een sportief dal kwam, voordat het begon te draaien afgelopen vijf wedstrijden. “We pakten geen punten. Of misschien te weinig. Want in deze competitie kunnen de bovenste ploegen allemaal van elkaar winnen en daar horen wij ook bij", spreekt Sellouf met vertrouwen. 

De Nijmegenaren staan er erg goed voor om de tweede periodetitel te winnen. Er volgen nog een aantal hordes, waaronder de eerste te nemen sta-in-de-weg: Helmond Sport. “Zij staan na veertien wedstrijden zestiende op de ranglijst, maar dat wil natuurlijk niet iets zeggen. We moeten per wedstrijd blijven kijken, maar we willen natuurlijk deze lijn voortzetten tegen iedereen. Ik heb altijd gezegd; wanneer we de play-off halen met deze ploeg, dan winnen we die.”