Maatschappelijk

Global System and Software nieuwe shirtsponsor N.E.C. Old Stars

Global System and Software nieuwe shirtsponsor N.E.C. Old Stars
Global System and Software is vanaf heden de nieuwe shirtsponsor van N.E.C. Old Stars. Het logo van het IT-bedrijf is de komende 2 seizoenen te zien op het nieuwe N.E.C. Old Stars shirt.

Global Systems and Software (GSS) werkt voor klanten in verschillende branches. Van regionale ondernemers tot landelijke marktspelers en mondiale multinationals: GSS is in staat om ieder type bedrijf te voorzien van een succesvolle en evenwichtige IT-oplossing. Naast het leveren van hardware, software en randapparatuur is GSS ook gespecialiseerd in de IT-diensten die daarmee samenhangen. De adviseurs en engineers van GSS beschikken over uitgebreide kennis en de vereiste ervaring om uw IT-omgeving optimaal in te richten, te beheren en te optimaliseren.

Old Stars

OldStars is in 2013 geïnitieerd door de Eredivisie, het Nationaal Ouderenfonds en de VriendenLoterij. Speciaal voor dit project is Walking Football geïntroduceerd. Walking Football is een voetbalvariant waarbij, zoals de naam al doet vermoeden, niet mag worden gerend. Walking Football wordt bovendien gespeeld zonder keepers en de bal mag niet boven heuphoogte komen. De spelvariant leent zich bij uitstek voor 50-plussers; de aangepaste speelwijze beperkt namelijk het risico op vervelende blessures.

Het seizoen wordt gestart met een fittest en deelnemers ontvangen N.E.C kleding in bruikleen. Er wordt elke week getraind met uitzondering van de schoolvakanties. Iedere training begint met een sociaal gedeelte waarna de spelers het veld op gaan om te voetballen. Gedurende het seizoen zijn er meerdere toernooien tegen andere Walking Football teams. Dit kunnen teams zijn van andere betaald voetbalorganisaties of amateurteams. Er worden zelfs wedstrijden gespeeld tegen clubs uit Europa. N.E.C. Old Stars is er voor iedereen, je hoeft geen oud N.E.C. speler te zijn om deel te nemen.

De stichting die ervoor zorgt dat de Old Stars bij N.E.C. kunnen spelen is N.E.C. Doelbewust. N.E.C. Doelbewust is lid van het European Football for Development Network (EFDN). EFDN heeft als doel om een sterk netwerk tussen professionele voetbalclubs te zijn waarin uitwisseling van kennis en ervaring op het gebied van maatschappelijke betrokkenheid voorop staan.

‘Lief en leed wordt gedeeld’

Erik Groenen, combinatiefunctionaris N.E.C. Doelbewust en gemeente Nijmegen: “De doelstelling voor de Old Stars bestaat uit twee punten. Het eerste punt is dat we het sociaal isolement tegen willen gaan. Het tweede punt is dat we de doelgroep 50-plus in beweging willen krijgen en in beweging willen houden. De mannen kijken elke week uit naar de training en het wordt steeds gezelliger onder elkaar. Hoe mooi is het voor dit team dat ze kunnen spelen in het shirt van hun favoriete club. Naast het voetbal is de groep erg hecht met elkaar. Lief en leed wordt gedeeld en de mannen staan altijd voor elkaar klaar.“

‘Een fantastisch initiatief’

Roberto de Back en Martijn Niessen van Global System and Software kijken uit naar de samenwerking “We zijn een bedrijf uit Nijmegen. Met ons bedrijf zijn we maatschappelijk bewust en we vinden N.E.C. Old Stars een fantastisch initiatief. We hebben een hechte band met één van de spelers en hierdoor zijn we in contact gekomen met N.E.C. Doelbewust. We zien dit als een mooie kans om ons te binden aan de stichting.“
Eredivisie Zondag 14 augustus 2022 Kras Stadion
FC Volendam
12:15
N.E.C.

Stand Eredivisie
9 FC Volendam 1
10 RKC Waalwijk 1
11 Heerenveen 1
12 Sparta R'dam 1
13 Fortuna Sit. 0
14 NEC 0
15 Go Ahead 0
16 SC Cambuur 0
17 Vitesse 0
18 FC Emmen 0