Maatschappelijk

Goffertstadion vanaf het seizoen 2020-2021 rookvrij

Goffertstadion vanaf het seizoen 2020-2021 rookvrij

Vanaf aankomend seizoen zijn alle Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie stadion, dus ook het Goffertstadion, rookvrij. Dit initiatief is opgericht door het nieuw opgezette platform rookvrijestadions.nl. Deze maatregel houdt in dat de initiatiefnemers Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie, in samenwerking met alle 34 betaald voetbalclubs, de KNVB en de Alliantie Nederland Rookvrij vanaf het aankomende seizoen niet langer toestaan dat er in voetbalstadions wordt gerookt. Daarnaast wordt er de tweede seizoenshelft van 2019-2020 in het Goffertstadion een ontmoedigingsbeleid gehanteerd.

Supporters komen naar het stadion om te genieten van een voetbalwedstrijd. Zowel rokers als niet-rokers. We vragen aan alle rokers: laat anderen, die er niet voor hebben gekozen, geen nadelige gevolgen ondervinden. Passief meeroken is namelijk ongezond. Supporters kunnen op een tribune, met voornamelijk vaste plaatsen, nu eenmaal niet een andere plek opzoeken.

Luc te Riele, manager Maatschappelijk en Supporters, vertelt: ‘’We volgen het landelijke beleid omtrent het roken in voetbalstadions. Dit betekent dat we op dit moment aan het inventariseren zijn welke maatregelen we moeten treffen om het Goffertstadion rookvrij te maken.’’ Vanaf de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch op zondag 12 januari 2020 zal N.E.C. binnen de poorten van De Goffert een ontmoedigingsbeleid naleven. Hierbij is het (nog) niet verboden om te roken, maar bestaat de mogelijkheid dat u door een steward of mede-supporter wordt aangesproken op uw rookgedrag. Dit is enkel om u bewust te maken van uw omgeving.

De actie sluit aan bij de landelijke beweging  De Rookvrije Generatie, die als doelstelling heeft kinderen te laten opgroeien in een volledig rookvrije omgeving. In openbare gebouwen en in de horeca geldt al langer een verbod op roken. Bij Vitesse, Ajax en Almere City FC mag al langer niet meer gerookt worden, PSV wordt met ingang van komend seizoen volledig rookvrij. Tevens zijn de wedstrijden van het Nederlands elftal en andere vertegenwoordigende elftallen rookvrij, worden in toenemende mate amateurverenigingen rookvrij en komen er ook steeds meer rookvrije vakken in het betaald voetbal.

Een rookvrij stadion geldt zodra het stadion wordt betreden: op alle tribunes, toiletten, horecapunten, trappen, businessruimtes, loges en skyboxen. Waar wél mag worden gerookt, is buiten het stadion. De Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie zijn zich ervan bewust dat handhaving op sommige plekken in de stadions lastig zal zijn, maar gaan hiertoe komend seizoen alle nodige voorbereidingen treffen.

Meer informatie is te vinden via  www.rookvrijestadions.nl

Keuken Kampioen Divisie Zaterdag 3 oktober 2020 Goffertstadion
N.E.C.
16:30
FC Eindhoven

Stand Keuken Kampioen Divisie
6 Graafschap 9
7 FC Eindhoven 7
8 MVV Maastr. 7
9 Excelsior 6
10 Jong Ajax 6
11 NEC 6
12 Jong PSV 6
13 Jong AZ 6
14 FC Den Bosch 6
15 Go Ahead 5