Maatschappelijk

Hartverwarmende N.E.C.-actie levert ruim vier kinderkamers op voor Amalia kinderziekenhuis

Hartverwarmende N.E.C.-actie levert ruim vier kinderkamers op voor Amalia kinderziekenhuis

In het teken van de vijfjarige samenwerking met het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis heeft N.E.C. zich de afgelopen periode met haar supporters ingezet om kindvriendelijke ziekenhuiskamers te creëren in het kinderziekenhuis. Door middel van een donatie middels een tikkie, hulp van sponsoren en het bieden op wedstrijdgedragen shirts is er uiteindelijk een fantastisch geldbedrag van €23.255,- opgehaald! De cheque werd gisteren overhandigd.

Dit betekent dat er met het opgehaalde bedrag ruim vier (!) kinderkamers door N.E.C. gecreëerd kunnen worden. De bouw van de kamers is inmiddels in volle gang en binnen afzienbare tijd kunnen de kinderkamers worden ingericht.

Jan Peter Rake, kinderarts en medisch directeur van het Amalia kinderziekenhuis, zegt: “Ik ben enorm verrast door het succes van deze actie. Hartverwarmend om te zien dat we door de bijdrage van N.E.C. vier ziekenhuiskamers kindvriendelijk kunnen maken, een geweldig succes. Ik heb N.E.C. voorgoed in mijn Groningse hart gesloten!”

Normaliter brengt de selectie van N.E.C. jaarlijks een bezoek aan het Amalia kinderziekenhuis om de aanwezige kinderen een dag te schenken die zij nooit meer vergeten. Door de huidige coronacrisis is dit helaas niet mogelijk. Om die reden is er besloten om de wedstrijd N.E.C. – SC Telstar (5 april j.l.) in het teken te zetten van de vijfjarige samenwerking. De wedstrijdbal werd gebracht door Elaya. Hij werd met een traumahelikopter het Goffertstadion ingevlogen om de bal te overhandigen aan de scheidsrechter. Na afloop van de wedstrijd werden de shirts geveild via MatchWornShirts.

Luc te Riele, manager N.E.C. Maatschappelijk, vertelt over de totstandkoming van het initiatief: “Uiteraard waren we dolgraag met de gehele selectie op bezoek gegaan om de kinderen in het Amalia kinderziekenhuis een fantastische dag te bezorgen. Vanwege het coronavirus bleek dat helaas niet mogelijk. We hebben er toen voor gekozen om de kracht van N.E.C. in te zetten om iets te betekenen voor de zieke kinderen die in het ziekenhuis terecht komen. We willen onze supporters, businessclubleden en andere donateurs ontzettend bedanken voor hun vrijgevigheid en het creëren van de kinderkamers! Dankzij jullie werd dit een groot succes en kunnen kinderen binnenkort gebruikmaken van een kindvriendelijke ziekenhuiskamer.”

Eredivisie Zaterdag 14 augustus 2021 Johan Cruijff Arena
Ajax
21:00
N.E.C.

Stand Eredivisie