Interview

Jasper Cillessen:"Man, wat is dit kicken"

Jasper Cillessen:"Man, wat is dit kicken"
De glimlach van oor tot oor stond na afloop van de wedstrijd tegen Heerenveen in het gezicht van debuterend doelman Jasper Cillessen gebeiteld. De jongeling genoot met volle teugen van het circus om hem heen. Eredivisie Live, Omroep Gelderland, Nijmegen 1...voor elke camera moest de Groesbeker zijn verhaal doen. Hij deed het met ogenschijnlijk gemak, zoals eigenlijk ook zijn debuutwedstrijd hem makkelijk af leek te gaan.

Cillessen kwam het veld op en stond er gewoon, om het zo maar eens te zeggen. Van zenuwen had hij dan ook geen last: "Wiljan Vloet belde me vanochtend om tien uur op om te zeggen dat ik zou spelen. Tot een uur of twaalf had ik eigenlijk niet het idee dat ik 's avonds echt ging debuteren, maar daarna kwam het besef al snel. Gelukkig kon ik aardig rustig blijven, het lukte me zelfs om vanmiddag nog even te slapen."

Voor de wedstrijd was er geen contact meer met Gábor Babos, maar de Hongaar had vrijdag al wel even gesproken met zijn vervanger: "Gábor zei dat hij alle vertrouwen in me had als ik zou moeten spelen en dat ik gewoon mijn 'ding' moest gaan doen." Dat deed Cillessen dan ook met verve. Al in de eerste helft redde hij knap op inzetten van Beerens en Breuer en in de tweede helft was hij ook een inzet van Bas Dost - de spits schoot van dichtbij hard op doel - de baas. Zijn reddingen en zijn zekere uitstraling zorgden ervoor dat Cillessen niet alleen in het stadion, maar ook door de kijkers van Eredivisie Live werd verkozen tot Man van de Wedstrijd. "Ik hoorde dat en dacht bij mezelf 'dat kan toch niet?'. Ik vond het echt fantastisch. Toen het spel stil lag heb ik ook één keer een moment gepakt om even goed rond te kijken in het stadion. Man, wat is dat kicken. Als al die supporters dan ook nog je naam gaan scanderen, dan kan het helemaal niet meer kapot. Afgelopen maandag had ik bij Jong N.E.C. een drukke wedstrijd tegen Jong PSV en toen voelde ik in de rust de vermoeidheid in mijn benen. Mede dankzij het enthousiasme van het publiek heb ik daar vandaag geen moment last van gehad."

Natuurlijk waren de twee tegentreffers een smetje op de avond, de tweede goal viel er ook wel heel lullig in via het been van Rens van Eijden, maar het humeur van Cillessen en zijn goede gevoel over zijn uitstekende debuut werden er allerminst door verpest. Echt vieren ging hij zijn debuut niet, maar de gewonnen fles champagne - de prijs voor de Eredivisie Live Man of the Match - ging in ieder geval mee naar Groesbeek: "Zelf drink ik geen druppel, maar thuis zitten mijn vader en moeder, mijn broer en zijn vriendin en mijn oma voor de televisie, dus ik denk dat ik 'm daar wel kwijt kan."
Oefenduel Donderdag 19 juli 2018 Sportcomplex de Streepjesberg
Helders Elftal
20:00
N.E.C.

Stand Jupiler League