Interview

Javier Vet: "Als team veel geleerd van de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht"

Javier Vet: "Als team veel geleerd van de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht"

N.E.C. won vrijdagavond met 4-1 bij Jong Utrecht en had in Javier Vet één van de uitblinkers aan zijn zijde. De 27-jarige middenvelder speelde in de Domstad zijn tweede wedstrijd voor de Nijmegenaren en lijkt zijn draai al snel te hebben gevonden.

Voor de interlandbreak stond Vet al in de basis toen N.E.C. geen kind had aan FC Eindhoven (6-0) en ook tegen de talenten van FC Utrecht kreeg de Amsterdammer vanaf de aftrap de kans. Vet liet wederom zien waarom hij door N.E.C. gehaald is. "Ik denk dat ik rust breng in het team", legt hij na afloop van de wedstrijd uit. "Ik zie mezelf als een ondersteunende speler. Het is de bedoeling dat ik de bal verplaats, maar de eindpass geven is meer iets voor andere spelers. Daarnaast moet ik zorgen dat ik de bal heb als hij eruit valt."

De ondersteunende rol van Vet was hard nodig om het taaie Jong FC Utrecht te kraken. De thuisploeg stond na een half uur spelen nog maar met tien man, maar dat maakte het voor N.E.C. niet eenvoudiger. "Het is gewoon heel erg lastig, want eigenlijk moet je meer gaan doen", laat de middenvelder optekenen. "Je wil ze kapot gaan spelen en moe maken, terwijl zij minder gaan doen. Ik vind dat we dat echt volwassen hebben gedaan. Misschien zag het er allemaal niet flitsend uit, maar dit was wel nodig en je wint de wedstrijd uiteindelijk met 1-4."

Met de zege in de Domstad heeft N.E.C. aan de eerste wedstrijd van het 'dubbele programma' in ieder geval een goed gevoel overgehouden. Dinsdagavond is Jong PSV de tegenstander en kan de ploeg van trainer Rogier Meijer uitstekende zaken doen op de ranglijst. "Maar je ziet vandaag wel dat voetballen tegen Jong-teams moeilijk is", waarschuwt Vet. "Ze komen 1-0 voor en kunnen altijd prima voetballen. Het is aan ons om de fysiek te brengen die nodig is. Ik denk wel dat we veel geleerd hebben van de wedstrijd van vandaag en als dat ook zo is laten we ons dinsdag niet verrassen."

Voetballen op Sportpark Zoudenbalch en dinsdag op De Herdgang deert de 27-jarige Amsterdammer niet. Hij hoopte op een kans op het hoogste niveau, maar zit nu duidelijk op zijn plek bij N.E.C. "Ik ben hier niet bij zomaar een club terecht gekomen. Ik heb nog geluk gehad dat ik bij een mooie club als deze zit. Een pas op de plaats maken kan later twee stappen vooruit betekenen, zo gaat het soms in het voetbal. Ik ben in ieder geval heel blij met mijn keuze en het zou heel mooi zijn als we samen naar die Eredivisie kunnen gaan."

Keuken Kampioen Divisie Zondag 6 december 2020 Stadion De Vliert
FC Den Bosch
12:15
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie
1 SC Cambuur 37
2 Almere City 31
3 Graafschap 31
4 NAC Breda 28
5 NEC 27
6 FC Volendam 24
7 Telstar 22
8 FC Eindhoven 21
9 Excelsior 20
10 Roda JC 20