Interview

Joey van den Berg: “Drie punten moesten gewoon hier blijven”

Joey van den Berg: “Drie punten moesten gewoon hier blijven”

Na twee thuisnederlagen op rij in de Keuken Kampioen Divisie hield N.E.C. zondag eindelijk weer de punten in eigen huis. Ondanks een 0-1 ruststand, werd er uiteindelijk met 3-1 gewonnen van Jong AZ. Joey van den Berg speelde een verdienstelijk duel op het middenveld en was na afloop vooral opgelucht dat er een zege werd geboekt.

“De eerste helft is gewoon niet goed. We kunnen er omheen draaien en allemaal theorieën bedenken, maar dat was gewoon zo”, stelt Van den Berg. “Het enige dat ik nog kan bedenken is dat we drie dagen geleden nog 90 minuten hebben moeten maken tegen Fortuna en dat het daarom misschien wat lamlendig overkwam, maar we hebben gewoon nagelaten om met veel meer druk en agressie te spelen en dan mag je blij zijn dat het slechts 1-0 is bij de rust. Dat weten we op dat moment zelf ook en dan dondert het wel in de kleedkamer. Daarna moet je het ook vergeten, omdat je het na rust nog goed kan maken. Maar het mag niet zover komen, dat moeten we vanaf het begin al doen.” Zelf was Van den Berg voor rust nog dichtbij de openingstreffer, maar een harde knal van hem spatte uiteen op de lat. “De bal kwam voor m’n voeten en ik ramde ‘m gewoon door het midden. Eigenlijk moet de bal in de hoek, dan gaat die er waarschijnlijk nog in ook, maar het was volgens mij het enige vuurwerk in de eerste helft.”

Na rust stelde N.E.C. uiteindelijk orde op zaken, ook aangedreven voor verse inbreng van de kant van bijvoorbeeld Annas Achahbar. “De wissels waren top vandaag, al was iedereen in de tweede helft veel beter. Daar sleep je elkaar ook in mee. Ook daarna was het zeker niet altijd even goed, maar los van alles maakt het nu even niet uit hoe we het hebben gedaan, de drie punten moesten gewoon hier blijven. We moesten winnen. En met alle respect voor Jong AZ, dat prima kan voetballen, maar wij zijn volwassen kerels die gewoon erop en erover moeten gaan. Dat hebben we gelukkig recht kunnen zetten. Niettemin is er nog genoeg werk te verzetten.”

Over zijn eigen optreden was Van den Berg niet ontevreden, al had hij in de eerste helft moeite om de rust te bewaren. “Het blijft lastig als het niet loopt om je rustig te houden en je niet voorbij te lopen. Dan moet ik me toch wat inhouden. Je kunt je wel voorbij gaan lopen, maar dan kom je na de rust tekort. Dan moet je in positie blijven en het vertrouwen hebben dat het weer beter zal gaan. Gelukkig hebben we dat na rust laten zien. En dan is winnen altijd lekker en geeft winnen ook weer vertrouwen. We moeten het in onze kop krijgen dat we af en toe wat minder mooi moeten spelen, gas moeten geven en voor elkaar moeten werken en daarmee de punten binnen te halen. Het is een cliché, maar we moeten echt even terug naar de basis en het wedstrijd voor wedstrijd. Dit duel is iedereen volgend jaar, of zelfs volgende maand alweer vergeten, maar de drie punten zijn wel binnen en dat is wat telt vandaag.

Keuken Kampioen Divisie Maandag 22 april 2019 Goffertstadion
N.E.C.
14:30
RKC Waalwijk

Stand Keuken Kampioen Divisie
6 Den Bosch 57
7 RKC Waalwijk 53
8 TOP Oss 53
9 Jong Ajax 52
10 Roda JC 52
11 NEC 51
12 SC Cambuur 51
13 MVV Maastr. 50
14 FC Eindhoven 48
15 Telstar 44