Interview

Jonathan Okita: 'Alles geven voor de fans die iedere keer weer komen kijken'

Jonathan Okita: 'Alles geven voor de fans die iedere keer weer komen kijken'

N.E.C. heeft de strijd om plek acht weer nieuw leven ingeblazen. Door de thuiszege op Go Ahead Eagles (1-0) kan de formatie van trainer Rogier Meijer nog altijd Europees voetbal halen via de play-offs en Jonathan Okita belooft dat hij en zijn ploeggenoten er alles voor zullen geven om dat te halen.

De nummer tien van N.E.C., die met een voorassist betrokken was bij de winnende goal van invaller Ibrahim Cissoko, vindt dat de ploeg iets terug moet geven aan de trouwe supporters. "We zullen alles geven voor de mensen die altijd naar ons komen kijken", vertelde hij na de wedstrijd tegen Go Ahead. "Dat is het allerbelangrijkste om te doen voor ons. We gaan de laatste twee wedstrijden met geloof en vertrouwen in, ondanks dat we het nog lastig genoeg krijgen. We willen het heel graag halen."

Deelname aan de nacompetitie zou ook betekenen dat N.E.C. tenminste één extra wedstrijd in het Goffertstadion speelt. Dat ziet Okita ook wel zitten. "We hebben thuis niet veel gewonnen dit seizoen en nu kunnen we een keer een overwinning met een vol stadion vieren. Dat was goed en mooi voor ons en je ziet ook wat het losmaakt bij de mensen op de tribunes. Dat willen we vaker meemaken. Het belangrijkste doel was om in de Eredivisie te blijven en dat is gelukt, dus nu moeten we kijken of er nog meer in het vat zit."

De goal van Cissoko, die vorige week debuteerde voor het eerste elftal en een week later meteen zijn eerste officiële goal maakte voor de Nijmegenaren, deed Okita goed. "Ik ben zo blij voor hem. Hij is nog jong en heeft veel potentie, dus dit zal hem alleen maar beter maken. Ik zie mezelf ook terug in hem. Hij is een goede speler, heeft een dribbel in huis en wil zijn acties maken. Bij die goal stond hij ook nog eens op de goede plek om het af te maken, gelukkig. Het is een mooi scenario voor hem en voor het team."

Stand Eredivisie
6 Vitesse 51
7 Utrecht 47
8 H'veen 41
9 SC Cambuur 39
10 RKC Waalwijk 38
11 NEC 38
12 FC Groningen 36
13 Go Ahead 36
14 Sparta R'dam 35
15 Fortuna Sit. 35