Jong N.E.C.

Jong N.E.C. verliest in een doelpuntrijk duel van Jong Willem II

Maandagavond heeft Jong N.E.C. met 2-3 verloren van Jong Willem II. Bij de Nijmeegse beloften deed Cas Odenthal mee, die met twee doelpunten liet zien dat hij meer kwaliteiten bezit dan verdedigen alleen.

De manschappen van Ron de Groot startten prima aan de wedstrijd en kwamen na vijf minuten al voorsprong. Een corner van Jong N.E.C.-middenvelder Paolo Sabak werd verlengd naar de tweede paal, waar Odenthal opdook en de bal binnenkopte. De jongelingen van N.E.C. verzaakte een aantal minuten later om die marge te verdubbelen en raakte de bal kwijt. De bezoekers, die onder leiding staan van trainer Arno Arts, waren pijlsnel in de omschakeling en maakten al gauw de gelijkmaker: 1-1.

De wedstrijd kantelde in het voordeel van de Tilburgers, die feller begonnen te spelen en het tempo opvoerden. Uit een scrimmage viel het derde doelpunt van de wedstrijd. Jong N.E.C. werkte een bal niet goed weg uit de verdediging, waardoor de bal over de Nijmeegse defensie viel en Jong Willem II de 1-2 maakte. Niet lang daarna viel de 1-3 uit een Tilburgse corner, nadat de N.E.C.-defensie een moment van onoplettendheid had. Met vier doelpunten gingen de ploegen de rust in.

Het meeste spektakel bleek vooral in de eerste helft te zitten. De manschappen van Arts leunden op de comfortabele 1-3 voorsprong, waarbij de equipe van De Groot juist op zoek moest naar doelpunten. Één doelpunt kwam er nog. Odenthal had het op zijn heupen en tekende na een uur spelen ook aan voor de tweede Nijmeegse treffer.

De wedstrijd was open, waarbij beide teams slordig waren in de afronding. Jong N.E.C. was een aantal keer erg dichtbij de gelijkmaker, maar de Tiburgse goalie hield een aantal inzetten er ternauwernood uit. Thomas Beekman raakte in de slotfase nog de paal met een hard diagonaal schot. De volle drie punten gingen daardoor mee naar Tilburg. Jong N.E.C. staat na vijf wedstrijden op de vijfde plek van de kampioenspoule met zeven punten. 22 oktober spelen de Nijmeegse beloften tegen Jong FC Eindhoven om 18.30.