Jong N.E.C. Wedstrijdverslag

Jong N.E.C. walst over Jong FC Eindhoven heen

Jong N.E.C. had dinsdagavond geen kind aan Jong FC Eindhoven. Met een zevenklapper zetten de mannen van trainer Ron de Groot de Eindhovense formatie opzij: 1-7. Met de overwinning klimmen de Nijmeegse beloften naar plek vijf op de ranglijst.

Jong N.E.C. had sinds augustus (uit tegen Jong Roda JC) niet meer gewonnen en verzamelden in de daaropvolgende duels slechts één punt. Tegen de beloften van FC Eindhoven werkten de Nijmegenaren die statistieken in hun voordeel bij. Drie punten werden gepakt in het Jan Louwers stadion en ze deden dat met verve.

Al direct startten de manschappen van De Groot fel aan de wedstrijd en zetten FC Eindhoven onder druk. Het leverde wat kansen voor het Eindhovense doel op, maar deze werden vooralsnog niet verzilverd door de Nijmeegse voorhoede. Toch werd de wedstrijd al vroeg opengebroken door Jong N.E.C. Dani Theunissen kreeg de bal aangespeeld aan de rechtervleugel en kreeg voldoende ruimte om zijn teamgenoot Hicham Haouat aan te spelen; die de 1-0 strak binnen schoot. Nog geen kwartier onderweg stond het eerste doelpunt op het scorebord.

Dezelfde Theunissen tekende vier minuten later aan voor zijn tweede assist. De N.E.C.’er speelde zich handig langs zijn tegenstander en vond vervolgens teamgenoot Dereck Darkwa voor het doel die binnen tikte: 0-2. De 0-3 volgde enkele minuten later, maar wegens vermeend buitenspel werd de treffer afgekeurd. Uiteindelijk liet die derde treffer alsnog niet lang op zich wachten. Theunissen leverde wederom een strakke assist. Ditmaal op het hoofd van de 33-jarige Joey van den Berg die raak kopte: 0-3.

Met drie doelpunten voorsprong ging het gas ietwat terug bij Jong N.E.C. dat in hun nadeel uitpakte. Na een ruim halfuur spelen deden de gastheren wat terug, nadat ze meer ruimte kregen, en schoten de 1-3 binnen de touwen. Met die stand zochten beide ploegen de kleedkamers op.

De Nijmeegse formatie had geleerd van de tactische fout en drukten FC Eindhoven terug op hun eigen helft in de hervatting. Na vijftig minuten kraakte N.E.C. wederom de Eindhovense verdediging. Haouat omspeelde zijn tegenstander en schoof de bal in de hoek: 1-4. Thomas Beekman noteerde vervolgens tien minuten later nog eens twee Nijmeegse doelpunten op zijn conto: 1-6.

Jong N.E.C. bleef gretig tot het einde van de wedstrijd. In het slotoffensief van de wedstrijd maakte Haouat zijn hattrick compleet, nadat hij alert reageerde op een voorzet. De ploeg van De Groot speelt de volgende wedstrijd tegen de jongelingen van VVV-Venlo die met één wedstrijd meer één plek boven N.E.C. staan. Die wedstrijd wordt 4 november gespeeld op De Eendracht om 18.30.