Jong N.E.C. Wedstrijdverslag

Jong N.E.C. wint op Varkenoord

Om 14.00 uur vanmiddag werd er afgetrapt in Rotterdam voor het duel tussen Jong Feyenoord en Jong N.E.C (0-1 winst). De thuisploeg had voorafgaand deze wedstrijd twee keer verloren en één keer gewonnen. Jong N.E.C. was nog puntloos en was er dus op gebrand om de eerste punten binnen te halen.

Jong N.E.C. begon sterk in Rotterdam en was na vijf minuten spelen dicht bij de openingstreffer. Na een knappe actie van Dani Theunissen aan de rechterkant van het veld kwam de voorzet uiteindelijk terecht bij Hicham Haouat. De aanvaller drukte af op het doel van Jong Feyenoord, maar doelman Ten Hove wist knap te redden. Ook de thuisploeg kreeg na tien minuten spelen een grote kans, maar de scherpte ontbrak in de afronding.

Na 37 minuten spelen kwamen de Nijmegenaren op voorsprong, Haouat ging alleen op het doel van Ten Hove af en schoot de bal via het dak van het doel binnen: 0-1! Dit was tevens ook direct de ruststand.

In het tweede bedrijf kreeg Jong Feyenoord meerdere mogelijkheden voor de gelijkmaker, maar wist geen van deze kansen te benutten. De grootste kans ontstond in de 88e minuut toen Jan-Arie van der Heijden de gelijkmaker op zijn schoen had, maar zijn vizier stond niet op scherp. Na 90 minuten voetbal blies de scheidsrechter af en gingen de drie punten mee naar Nijmegen. De eerste overwinning in de kampioenspoule!