Jong N.E.C. Wedstrijdverslag

Jong N.E.C. wint opnieuw in de kampioenspoule

Jong N.E.C. wint opnieuw in de kampioenspoule

Jong N.E.C. heeft een goede prestatie geleverd door opnieuw te winnen in de kampioenspoule. Op bezoek bij Jong Go Ahead Eagles wonnen de Nijmegenaren met 1-3. Na vijf wedstrijden spelen heeft de ploeg van Ron de Groot zes punten.

Om 14.00 uur werd er afgetrapt op het kunstgrasveld van sportpark De Muggert in Wesepe tussen Jong Go Ahead Eagles en Jong N.E.C. Vanaf de aftrap zette de thuisploeg hoog druk wat gelijk resulteerde in twee kansen. De eerste mogelijkheid was voor aanvaller Henri Anier, maar Job Schuurman wist de inzet goed te keren. De tweede kans was voor Maarten Pouwels die een vrije kopkans had, alleen zijn vizier stond niet op scherp. Na een kwartier spelen kregen de Deventenaren een strafschop. Doelman Job Schuurman maakte een overtreding op Pouwels en de scheidsrechter floot voor een overtreding. Gino Bosz ging achter de bal staan, maar Schuurman herstelde zijn fout door de strafschop te keren.

De eerste kans voor Jong N.E.C. kon genoteerd worden na twintig minuten spelen. Een strakke voorzet vanaf de linkerkant van het veld afkomstig van de voet van Randy Wolters kon vrij ingeschoten worden door Thomas Beekman, maar de middenvelder schoot over de bal heen. Dezelfde Beekman werd enkele minuten later onderuit gehaald in het strafschopgebied, ook nu floot scheidsrecht Keijl voor een strafschop. Tom Overtoom schoot de gegeven strafschop wel tegen de touwen en tekende voor de openingstreffer van de middag: 0-1.

De beide elftallen gingen rusten met een stand van 0-1 in het voordeel van de bezoekers uit Gelderland.

Jong N.E.C. kwam scherp uit de kleedkamer en dat resulteerde in een verdubbeling van de voorsprong. Een hoekschop kwam terecht op het hoofd van Etien Velikonja en doelman Jeroen Houwen werd voor de tweede keer deze middag gepasseerd: 0-2. Lang kon Jong N.E.C. niet genieten van de marge van twee. Kort na de 0-2 eindigde een voorzet van Nicolas Abdat ongelukkig via Frank Sturing achter Schuurman: 1-2. Na de aansluitingstreffer ging Jong Go Ahead Eagles op jacht naar de gelijkmaker en de thuisploeg had hier ook een aantal goede mogelijkheden voor. Een vrije trap van Bosz spatte uiteen op de rechterpaal en een kopbal van Donny van Iperen ging rakelings over. Naast een gemiste penalty van Bosz kreeg de verdediger ook nog één eigen doelpunt op zijn naam. Bosz kopte de bal terug op Houwen, maar de doelman kwam op hetzelfde moment net uit zijn doel waardoor de bal achter hem in het doel plofte: 1-3. De eigentreffer van Bosz resulteerde in een 1-3 eindstand en de tweede driepunter van N.E.C.

Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 84
2 Feyenoord 75
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36