Algemeen

Jong PSV - N.E.C. in de media

Jong PSV - N.E.C. in de media

N.E.C. heeft zichzelf gisteravond een goede dienst bewezen op bezoek bij Jong PSV. De Nijmegenaren trokken een 1-2 overwinning over de streep en houden de hoop op een play-off plek levend. Door de overwinning steeg N.E.C. weliswaar maar één positie op de ranglijst, maar de gaten tussen de ploegen in de middenmoot zijn nihil. Dit schreven de media over het duel van gisteravond. 

De Gelderlander

‘’We stonden aardig vandaag. Vooral in verdedigend opzicht gaven we weinig weg en hielden we het goed compact. Dat was ook het plan dat we vooraf hebben meegegeven. Het helpt dan ook wel mee als je op voorsprong komt, want dan weet je dat je extra ruimte krijgt omdat zij moeten aanvallen. Uiteindelijk trekken we die overwinning over de streep en komen we weer in de buurt van de play-offs. Het plan is om op deze manier door te gaan, maar aan de bal moeten we nog verbeteren", stelt N.E.C.-trainer Ron de Groot na de overwinning op de Eindhovenaren. 

Omroep Gelderland

‘’Als je een uitwedstrijd speelt bij Jong PSV weet je vooraf dat het een moeilijke avond kan worden. Zij staan niet voor niets zo hoog op de ranglijst. Maar ik denk dat we het vandaag prima hebben gedaan. Het spel was niet altijd even goed, maar verdedigend stonden we goed opgesteld waardoor zij ook lange tijd niet gevaarlijk werden. Wij creëerden ook niet veel kansen, dan is het belangrijk dat je effectief bent. Dat waren wij de eerste helft en wellicht kun je dan ook wel stellen dat we om die reden verdiend gewonnen hebben", stelt Frank Sturing, die voor het eerst na zijn blessure een basisplaats had. 

Hij vervolgt: ‘’We moeten ons gewoon focussen op het binnenhalen van punten. We hebben na de winterstop gezien dat we zowel snel kunnen stijgen als dalen op de ranglijst, dus de punten zijn voor ons van cruciaal belang. Als we met dezelfde discipline blijven spelen de komende wedstrijden moeten we de play-offs nog kunnenhalen."

Forza N.E.C.

Jonathan Okita over de overwinning op de Eindhovenaren: "We moeten deze lijn doortrekken’’. Hij denkt echter dat dat niet iedere week met deze tactiek moet gebeuren. "Als we in eigen huis spelen hebben we meer energie, worden we ook vooruit geschreeuwd. Dan moeten we niet achteruit gaan lopen." Tegen de rappe voetballers van de beloften van PSV was dat echter wel erg belangrijk. "Dat was wat de staf ons meegaf. We moesten compact spelen en met de kwaliteit die we voorin hebben lopen het verschil maken."

 Okita geeft aan dat dit spel wel zijn voorkeur geniet. "Mijn kwaliteiten kan ik voornamelijk kwijt als ik de ruimte krijg." De zege op de Eindhovenaren is de eerste op vreemde bodem sinds 19 oktober 2018. "We zijn blij. Het is toch weer een nieuwe start, een nieuwe uitdaging. Nu moeten we deze lijn doortrekken. Het is een vervelend seizoen. Nu moeten we eerst zorgen dat we de play-offs halen, daarna zien we weer verder."

Keuken Kampioen Divisie Maandag 21 oktober 2019 AFAS Trainingscomplex
Jong AZ
20:00
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie
6 Jong Ajax 17
7 Go Ahead 17
8 Almere City 16
9 FC Eindhoven 15
10 Telstar 14
11 NEC 13
12 Roda JC 13
13 FC Den Bosch 12
14 FC Volendam 12
15 Helmond Sp. 12