Interview

Mattijs Branderhorst: "Tijd om een goede serie neer te zetten"

Mattijs Branderhorst: "Tijd om een goede serie neer te zetten"

N.E.C. won vrijdagavond de lastige uitwedstrijd bij Roda JC met 1-3. Dat deed het met Mattijs Branderhorst in het doel, die na zijn goede optredens in het bekertoernooi ook de kans kreeg in competitieverband. De goalie was meteen op zijn gemak, stuurde de laatste lijn als vanouds aan en sprak na afloop van een 'heerlijke overwinning'.

Het duel in Kerkrade speelde zich voornamelijk op het middenveld af, maar leverde toch vier doelpunten op. Drie daarvan werden door N.E.C. gemaakt en dus gingen de punten mee naar Nijmegen. "We waren heel effectief", wist ook Branderhorst. "Er werd door beide ploegen niet heel veel gecreëerd, maar wij 'prikten' wel op de juiste momenten. Dat soort overwinningen, waarin je keihard vecht en voor elkaar werkt, zijn altijd lekker."

De keeper uit Tiel speelde voor het eerst sinds de uitwedstrijd bij Jong Utrecht (1-2) van vorig seizoen weer eens een wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. "Ik probeerde mijn ding te doen en het was een mooi gevoel om er weer te staan. In de bekerwedstrijden die ik speelde ging het goed en het was lekker om daar ritme op te doen, dus ik stond vandaag met veel vertrouwen onder de lat. Ik moet ook zeggen dat dit niet de moeilijkste wedstrijd voor mij was, want ik heb weinig hoeven doen en moest alleen af en toe wat ballen uit de lucht plukken. De jongens hielden het achterin goed dicht."

Met Rens van Eijden, Cas Odenthal én Edgar Barreto als centraal trio voelde Branderhorst zich veilig in het doel. "We wilden Edgar achterin houden omdat hij het de laatste wedstrijden uitstekend deed op die positie en ook vandaag zag je weer dat hij een rustpunt achterin is, waarmee je door kan voetballen. Het staat zeer stabiel door die ervaren jongens en zeker ook door Cas, die het heel goed doet. De counters werden er goed uitgehaald. schoten werden geblokt en ze werden alleen gevaarlijk uit corners en vrije trappen."

De Limburgse tegentreffer viel dan ook uit een hoekschop, maar daar was weinig aan te doen. Het is dan ook beter voor N.E.C. om de positieve punten mee te nemen richting de volgende wedstrijden. "Zij zaten in de goede flow en wij niet zo, dus het is al heel knap dat we hier gewonnen hebben. Dat moet ons vertrouwen geven richting de volgende wedstrijden, waarin we de punten kunnen en moeten pakken. Het is tijd om een goede serie neer te zetten."

Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 23 april 2021 De Toekomst
Jong Ajax
21:00
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie
1 SC Cambuur 82
2 Graafschap 73
3 NAC Breda 67
4 Almere 67
5 Go Ahead 65
6 NEC 60
7 FC Volendam 56
8 Roda JC 54
9 Excelsior 42
10 TOP Oss 42