Maatschappelijk

N.E.C. en ROC Nijmegen gaan samenwerking aan

N.E.C. en ROC Nijmegen gaan samenwerking aan

Twee grote instanties uit Nijmegen gaan samenwerken. Op maandag 16 september hebben Edwin Verlangen, lid Raad van Bestuur ROC Nijmegen, en algemeen directeur Wilco van Schaik een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. De komende drie jaar gaan de partijen samenwerken op diverse gebieden.

Na bedrijfsbezoeken over en weer en verkenning van samenwerking op onderwijskundig en maatschappelijk vlak, zien beide partijen mooie kansen om gezamenlijk op te trekken in hetgeen ons verbindt: ons regionaal maatschappelijk hart.

Edwin Verlangen, die namens de Raad van Bestuur van de onderwijsinstelling tekende, zegt: “ROC Nijmegen en N.E.C. Maatschappelijk spelen op hetzelfde veld. Omgaan met verschillen en het bieden van kansen voor een ieder behoren tot de kerntaak van deze twee aansprekende organisaties.”

Algemeen directeur Wilco van Schaik over de samenwerking: “Zowel ROC Nijmegen als N.E.C. zijn prominenten in de stad, een samenwerking ligt dus voor de hand. Het is mooi dat we dit nu kunnen bezegelen met een officiële overeenkomst gericht op drie pijlers die ons beide aangaan; maatschappelijke projecten, evenementen en de ontwikkeling van individuen middels stageplaatsen.”

Het ROC Nijmegen ondersteunt N.E.C. al in de projecten ‘Scoor een Boek!’, N.E.C. for Success en tijdens de ‘campagneweek Uniek Sporten’. Daarnaast lopen er structureel studenten van het ROC Nijmegen stage bij N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie
3 Volendam 55
4 Jong Ajax 54
5 NAC Breda 50
6 Go Ahead 48
7 Excelsior 47
8 NEC 45
9 Almere City 44
10 Telstar 44
11 Jong Utrecht 38
12 Den Bosch 35