Maatschappelijk

N.E.C. gaat deelnemen aan de Bijzondere Eredivisie

N.E.C. gaat deelnemen aan de Bijzondere Eredivisie

Komend seizoen komt N.E.C. niet alleen uit in de Eredivisie, maar ook in de Bijzondere Eredivisie. In deze competitie voor kinderen met een beperking gaat N.E.C. de strijd aan met onder andere teams van Ajax, SC Heerenveen, FC Utrecht en Go Ahead Eagles. N.E.C. is de elfde voetbalclub die aansluit bij de Bijzondere Eredivisie.

Het team van N.E.C. bestaat uit spelers die actief zijn in het Speciaal Voetbalplatform, dat in 2014 is gestart in samenwerking met de Federatie Amateurvoetbal Nijmegen (FAN) en de gemeente Nijmegen. Het platform is zelfsturend en verantwoordelijk voor de Speciaal Voetbalcompetitie, dat met achttien teams van elf verenigingen de afgelopen jaren ontzettend is gegroeid. De competitie biedt kinderen met een beperking de mogelijkheid om hun favoriete sport uit te oefenen. Nu gaat een afvaardiging van de competitie dus namens N.E.C. deelnemen aan de Bijzondere Eredivisie.

In 2019 is de Bijzondere Eredivisie opgericht met steun van de VriendenLoterij. Op die manier geeft men jongeren met een handicap de kans om samen met anderen te voetballen en het beste uit zichzelf te halen. Zo komt voor de g-voetballers de droom uit om te schitteren in het shirt van hun favoriete voetbalclub. De Bijzondere Eredivisie teams, bestaande uit jongens en meisjes van verschillende leeftijden, komen op zes verschillende speeldagen tegen elkaar in actie. Iedere speeldag vindt plaats bij één van de deelnemende clubs. Meer informatie over de Bijzondere Eredivisie kan je vinden op: www.bijzondere-eredivisie.nl.

KNVB Beker Woensdag 19 januari 2022 Euroborg
FC Groningen
18:45
N.E.C.

Stand Eredivisie
4 Vitesse 36
5 AZ 35
6 FC Twente 35
7 FC Utrecht 29
8 SC Cambuur 29
9 NEC 26
10 Heerenveen 25
11 Go Ahead 21
12 Heracles 19
13 FC Groningen 19