Wedstrijdverslag

N.E.C. houdt punt over aan bezoek aan Fortuna Sittard

N.E.C. hield dinsdagavond een punt over aan het uitduel met Fortuna Sittard. Het 1-1 gelijkspel was het maximale resultaat voor N.E.C., dat toezag hoe Fortuna het overgrote deel van de wedstrijd de overhand had. Rober González was alweer voor de vijfde keer dit seizoen trefzeker.

N.E.C. had in het eerste bedrijf bijzonder weinig in de melk te brokkelen tegen het feller spelende Fortuna Sittard. Het was aan Jasper Cillessen te danken dat de rust met een 0-0 tussenstand bereikt werd. De goalie, die zich zaterdag in het met 3-1 gewonnen duel ook van zijn beste kant liet zien, stopte meermaals op fenomenale wijze een inzet van de thuisploeg. Met name de dubbele redding na een half uur spelen op schoten van Inigo Cordoba en Deroy Duarte was fraai te noemen.

Grip

Met een dubbele wissel van trainer Rogier Meijer kreeg N.E.C. in de fase na de rust meer grip op de wedstrijd. En met resultaat, want zonder het doel van de thuisploeg ook maar één keer onder vuur te hebben genomen, braken de Nijmegenaren het duel open. Het was Rober González die een steekbal van Mees Hoedemakers op fenomenale wijze meenam en oog-in-oog met doelman Verrips de bal tegen het net punterde.

Toevalsbal

Het doelpunt schudde het Fortuna Sittard Stadion wakker, het stadion dat deze dinsdagavond maar matig gevuld was. Maar de negenduizend aanwezige supporters maakten wel een hoop geluid en schreeuwden de thuisploeg naar voren. Een kwartier voor tijd voor het eerst succesvol: Kaj Sierhuis profiteerde optimaal van een toevalsbal die door de benen van Philippe Sandler glipte en tilde de stand gelijk. Het scheelde amper een minuut na de gelijkmaker niks of Fortuna had de wedstrijd helemaal omgedraaid.

De bal in de doelmond van N.E.C. die aan niemand besteed was bleek uiteindelijk het grootste gevaar in de slotfase van de wedstrijd. Met het gelijkspel had N.E.C. na 90 minuten gezien het spelbeeld de meeste vrede. Grote smet op de wedstrijd was de vijfde gele kaart van het seizoen voor Calvin Verdonk: de vleugelverdediger mist daardoor de Gelderse derby aanstaande zondag (12.15 uur).