Algemeen

N.E.C. - Jong Ajax in de media

N.E.C. - Jong Ajax in de media

Vrijdagavond schotelden N.E.C. en Jong Ajax het publiek een enerverende wedstrijd voor. Nadat de bezoekers tot tweemaal toe op voorsprongkwamen (zelfs tot 1-3), toonde N.E.C. veerkracht door er nog 3-3 van te maken. Een herneming van het vorige duel, want toen werd het in Amsterdam ook al 3-3. Dit is wat de media erover schreven.

"Vanavond was een zwaarbevochten wedstrijd" - Anthony Musaba

Omroep Gelderland

“Bizarre wedstrijd”, begon de jongeling Anthony Musaba voor de camera’s van Omroep Gelderland. “Ik kan het wel vergelijken met het vorige duel tegen hen. Toen hebben we ook 3-3 gespeeld.” Toen was Josef Kvída in Amsterdam de redder in nood met de gelijkmaker in blessuretijd. Musaba: “Vanavond was een zwaarbevochten wedstrijd, waarin we knap zijn teruggekomen denk ik. Ik denk dat één punt wel verdiend was.”

Musaba passeert een opponent
Musaba passeert een opponent

De vleugelaanvaller viel op tegen Jong Ajax. Vanaf zijn kant kwam nog de meeste dreiging. Hij beloonde zelfs zijn spel met een doelpunt én hij was betrokken met het krijgen van de penalty; die benut werd door Zian Flemming. “Ik denk wel dat dit een van mijn betere wedstrijden was voor N.E.C., maar we hebben nog veel wedstrijden te gaan”, zei een breed lachende Musaba tot slot.

Forzanec

Dat er één punt in Nijmegen bleef, was een knappe prestatie. Maar de aanvoerder van N.E.C. was zeker niet tevreden over het spel.''Ik weet niet hoe ik het op dit moment moet omschrijven. Ik vind dat we het heel erg na hebben gelaten om te voetballen en we heel apathisch speelden zonder lef en durf. En dat tegen een hele jonge ploeg”, begon de ervaren aanvoerder zijn relaas tegen Forzanec.

''Uiteindelijk sta je 1-3 achter en ben je blij dat je 3-3 maakt. Het is de koploper, je weet van tevoren dat ze hartstikke goed kunnen voetballen en dat hebben ze ook laten zien. Ik vind ook dat we hen die ruimte hebben gegeven.'' Jong Ajax leidde de dans in De Goffert, want na ruim een uur spelen was de tussenstand 1-3.

"Dan mag je in je handjes knijpen dat het nog 3-3 wordt" - Rens van Eijden
-

"Ik denk dat het onnodig was om die goal in de 46e minuut weg te geven (0-1). Het was een counter van ons en dan schieten zij hem binnen. De scheids fluit direct af. Dat is los van het feit dat we geen goede eerste helft speelden een domper. In de rust hebben gezegd: we krijgen weinig druk op Jong Ajax. Dus we hebben tactisch wat aangepast in de tweede helft, dat liep ook beter. We kregen betere druk. We scoren ook een goede 1-1 uit een penalty. Uiteindelijk krijgen we vrij snel de 1-2 tegen en nog een goed uitgespeelde 1-3. Dan mag je uiteindelijk in je handjes knijpen dat het nog 3-3 wordt.''

Voor heel even geloofden N.E.C.-supporters nog in een overwinning, nadat Randy Wolters met de bal vooruit kon snellen. Maar die kans ging verloren door sterk verdedigingswerk van de Amsterdammers. “Uiteindelijk heb je het daar niet laten liggen. We hebben drie goals weggeven, waarvan denk ik de eerste twee onnodig. De derde vond ik goed uitgespeeld. De eerste helft hebben we Jong Ajax teveel laten voetballen, waar ze goed in zijn en dat is voor ons een leermoment”, besloot Van Eijden.

FOX Sports

Met twee doelpunten achter zijn naam, was Zian Flemming een van de belangrijkste pionnen aan de kant van N.E.C. Ook hij was kritisch over de manier waarop hij en consorten het zwaarbevochten punt in Nijmegen hielden.

"Op het moment dat die 1-3 valt dacht ik dat ‘nou wordt het heel lastig’. We hadden ook even nodig om die knop weer om te zetten en dan gaan we er vol voor.” Nadat de 2-3 viel, geloofden de thuisploeg ook weer in een resultaat, wat resulteerde in aanvallend duel van beide kanten. N.E.C. trok daarin aan het langste eind, nadat de ingekomen Etien Velikonja Flemming in stelling bracht voor de 3-3. Voor Flemming persoonlijk een kleine revanchering van vorige week, toen hem een doelpunten ontnomen werd.

“Ik had ook mijn twijfels of de bal over de achterlijn was geweest, maar nu juich ik extra hard; want vorige week ben ik beetje genaaid. Dan is die nu misschien rechtgezet, áls die over de lijn was. Alleen levert het nu maar één punt op en kostte vorige week er twee”, vatte Flemming samen.

Keuken Kampioen Divisie Maandag 9 maart 2020 Trainingscomplex Zoudenbalch
Jong FC Utrecht
20:00
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie
3 Jong Ajax 54
4 Volendam 52
5 Go Ahead 48
6 NAC Breda 47
7 Excelsior 44
8 NEC 42
9 Almere City 41
10 FC Den Bosch 41
11 Telstar 41
12 Jong Utrecht 38