Maatschappelijk

N.E.C. Maatschappelijk presenteert eigen Parateam

N.E.C. Maatschappelijk presenteert eigen Parateam

N.E.C. Maatschappelijk heeft vanmiddag haar eigen Parateam aan het publiek gepresenteerd. In het Goffertstadion werd het team, middels een perspresentatie, voorgesteld. Het Parateam is tot stand gekomen door een samenwerking tussen N.E.C., Uniek Sporten en St. Maartenskliniek.

De afgelopen jaren heeft het sportaanbod voor mensen met een beperking in het Rijk van Nijmegen een boost gekregen. In de praktijk zien we dat sport- en beweegdeelname van specifieke groepen, zoals mensen met een lichamelijke beperking achter blijven, wat maakt dat we de komende periode extra aandacht gaan besteden aan deze doelgroep. Vanuit deze gedachtegang én de wens om vernieuwend aanbod te creëren in het Rijk van Nijmegen, is het initiatief ontstaan om een N.E.C. Parateam op te starten.

Luc te Riele, Manager N.E.C. Maatschappelijk, over het Parateam: ‘’Dit initiatief is innovatief en bevestigt de kracht van het samenwerken. Het N.E.C. Parateam moet hét voorbeeld zijn dat iedereen kan sporten. Het is mooi dat we deze mensen een veilige omgeving kunnen bieden waar ze kunnen sporten.”

Samenwerking

Het N.E.C. Parateam is een initiatief van N.E.C., Uniek Sporten en de Sint Maartenskliniek. De trainingen worden verzorgd door professionele trainers van stichting Koprol. De betrokken partijen bieden een wekelijks programma aan dat een grote mate van diversiteit aan sport en beweegactiviteiten kent.

Programma

Het Parateam start met een beweegmodule fit en vitaal van zes tot acht weken gericht op bewegen en een actievere leefstijl voor mensen met een amputatie. Deze start de komende maand. Na deze module wordt deze actievere leefstijl gedurende het seizoen 2019/2020 voortgezet bij het N.E.C. Parateam, waar het Goffertstadion dient als uitvalsbasis.

Stand Keuken Kampioen Divisie
3 Volendam 55
4 Jong Ajax 54
5 NAC Breda 50
6 Go Ahead 48
7 Excelsior 47
8 NEC 45
9 Almere City 44
10 Telstar 44
11 Jong Utrecht 38
12 Den Bosch 35