Voetbalacademie N.E.C.

N.E.C. O17 maakt zich op voor bekerfinale

N.E.C. O17 maakt zich op voor bekerfinale

Volgende week zaterdag, 1 juni 2019, treedt N.E.C. O17 voor het tweede seizoen op een rij aan in de bekerfinale. Op Sportcomplex Varkenoord is Feyenoord O17 de tegenstander. De aftrap vindt plaats om 13.00 uur en entree voor het duel is gratis. Na de bekerwinst van afgelopen seizoen krijgen de Nijmegenaren opnieuw de mogelijkheid op het binnenhalen van een prijs.

N.E.C. O17 bereikte de finale deze week door AZ O17 uit te schakelen na penalty’s. Toeval was dat niet, want ook Ajax O17 moest in de kwartfinale na een strafschoppenserie het hoofd buigen voor de talenten uit Nijmegen. De ploeg van Mark Otten schakelde dus al twee gevestigde namen uit en maakt zich opnieuw op voor een bekerfinale, vorig jaar werd de beker namelijk veroverd door met 4-0 te winnen van de Amsterdammers. Overigens mist het in de finale wel een belangrijke schakel. Aanvoerder Bart Derks ontbreekt wegens een schorsing. In competitieverband werden de punten onder beide ploegen verdeeld; in februari won N.E.C. O17 met 2-0 op De Eendracht, Op Varkenoord waren de Rotterdammers met 1-0 te sterk. Een spannende finale lijkt dus gegarandeerd.

De Nijmegenaren kunnen in sportief opzicht terugkijken op wederom een succesjaar. Na de bekerwinst van vorig jaar pakte de ploeg door en eindigde dit seizoen op een derde positie in de kampioenspoule. N.E.C. O17 bleef daarbij onder andere de talenten van PSV, AZ, Vitesse en Feyenoord voor. Daarnaast heeft de ploeg volgende week zaterdag dus de mogelijkheid om de beker te prolongeren.

Stand Keuken Kampioen Divisie
3 Volendam 55
4 Jong Ajax 54
5 NAC Breda 50
6 Go Ahead 48
7 Excelsior 47
8 NEC 45
9 Almere City 44
10 Telstar 44
11 Den Bosch 38
12 Jong Utrecht 38