Maatschappelijk

N.E.C. Oldstars naar Eindhoven voor Walking Football League

N.E.C. Oldstars naar Eindhoven voor Walking Football League

Op dinsdag 14 en woensdag 15 mei doen de N.E.C. Oldstars mee aan de tweede ronde van de Walking Football League. Aan dit toernooi doen vier Duitse en vier Nederlandse betaald voetbal clubs met een Oldstars team mee. De eerste ronde vond afgelopen september plaats bij Bayer Leverkusen.

Deze Walking Football League is onderdeel van een Duits initiatief om meer bekendheid en aanbod te generen voor deze aangepaste manier van voetbal voor de 55-plusser. N.E.C. heeft inmiddels al drie jaar een walking football team, genaamd de N.E.C. Oldstars. Een van de doelstellingen van het project is meer duurzaam aanbod creëren in het Rijk van Nijmegen. Er zijn inmiddels zo’n 12 walking football teams actief in het Rijk van Nijmegen, waaronder SV Orion, SV Juliana ’31 en SC Woezik.

Sinds september 2015 is N.E.C. gestart met het N.E.C. Oldstars project. Het Oldstars-project is meer dan één keer per week een potje voetballen. Naast het feit dat sport en bewegen het verouderingsproces op zowel fysiek als mentaal gebied vertraagt, worden de ouderen ook uit hun sociale isolement gehaald. Binnen de N.E.C. Oldstars wordt namelijk niet alleen het sportieve aspect geprikkeld, maar draait het ook om het creëren van een gemeenschap waarin de ouderen zich thuis voelen. Deze combinatie stimuleert een maatschappij met, zowel fysiek als mentaal, gezonde en minder eenzame 50-plussers.

In september gaat N.E.C. weer met een nieuw N.E.C. Oldstars team starten. De huidige lichting zal dan de overstap maken naar rksv Brakkenstein, die erg graag dit team adopteert. De werving voor de nieuwe lichting zal binnenkort starten. Ben je 55+ en nu al geïnteresseerd, neem dan contact op met oldstars@nec-nijmegen.nl.

Stand Keuken Kampioen Divisie
3 Volendam 55
4 Jong Ajax 54
5 NAC Breda 50
6 Go Ahead 48
7 Excelsior 47
8 NEC 45
9 Almere City 44
10 Telstar 44
11 Den Bosch 38
12 Jong Utrecht 38