Maatschappelijk

N.E.C. Oldstars reizen af naar Leverkusen voor DUI-NED Walking Football League

N.E.C. Oldstars reizen af naar Leverkusen voor DUI-NED Walking Football League

Op woensdag 5 en donderdag 6 september doen de N.E.C. Oldstars mee aan de Duitsland-Nederland Walking Football League. Aan dit toernooi doen vier Duitse en vier Nederlandse BVO’s met een walking football team mee; Schalke ’04, Bayer Leverkusen, Wolfsburg, Werder Bremen, PSV, Vitesse, FC Twente en N.E.C.

Deze Walking Football League is onderdeel van een Duits maatschappelijk project om meer bekendheid en aanbod te generen voor deze aangepaste manier van voetbal voor de 55-plusser. Het initiatief kwam van Schalke ’04 en Bayer Leverkusen en hebben hierbij de samenwerking met een aantal Nederlandse clubs gezocht. In Nederland zijn de ontwikkelingen rondom walking football een stuk verder, er zijn al bijna 300 clubs (BVO en amateur) die walking football aanbod hebben.

Sinds september 2015 is N.E.C. gestart met het N.E.C. Oldstars project. Het Oldstars-project is meer dan één keer per week een potje voetballen. Naast het feit dat sport en bewegen het verouderingsproces op zowel fysiek als mentaal gebied vertraagt, worden de ouderen ook uit hun sociale isolement gehaald. Binnen de N.E.C. Oldstars wordt namelijk niet alleen het sportieve aspect geprikkeld, maar draait het ook om het creëren van een gemeenschap waarin de ouderen zich thuis voelen. Deze combinatie stimuleert een maatschappij met, zowel fysiek als mentaal, gezonde en minder eenzame 50-plussers.

Luc te Riele, coördinator van N.E.C. Maatschappelijk: “We hebben nu 2,5 jaar een N.E.C. walking football team. We proberen ons nu ook wat meer te focussen op het walking football aanbod in het Rijk van Nijmegen en willen we samen met de amateurclubs een duurzaam aanbod creëren. Als we daarnaast nog de vraag krijgen om onze kennis te delen met Duitse collega’s, doen we dat natuurlijk graag. Tevens is het een unieke ervaring voor onze eigen Oldstars.”

Momenteel trainen er op de woensdagochtend wekelijks 18 N.E.C. Oldstars op de Eendracht. Dat betekent dat geïnteresseerden zich nog steeds op kunnen geven om mee te doen met de N.E.C. Oldstars. Lijkt het je leuk om mee te doen of een keer te komen kijken, stuur dan een e-mail met je naam, leeftijd en contactgegevens naar e.groenen@nijmegen.nl of bel 06 - 11 10 29 45.

Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 84
2 Feyenoord 75
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36