Algemeen

N.E.C. speelt gelijk in oefenduel met Fortuna Sittard 

N.E.C. speelt gelijk in oefenduel met Fortuna Sittard 

N.E.C. heeft vanmiddag gelijkgespeeld op bezoek bij Fortuna Sittard. Het oefenduel, dat was ingelast vanwege de interlandbreak, eindigde met dezelfde stand als waar de wedstrijd mee begon: 0-0.  

De Nijmegenaren reisden met een verkleinde selectie richting Sittard. Zo bleven onder andere Jordy Bruijn, Ayman Sellouf, Javier Vet, Norbert Alblas en Rangelo Janga vanwege lichte klachten (en laatstgenoemde vanwege privéredenen) thuis. Daarnaast was er direct een basisplaats ingeruimd voor nieuweling Terell Ondaan. De 27-jarige Amsterdammer versterkte de aanvalslinie. Ook Barreto maakte zijn opwachting na kort blessureleed.  

De wedstrijd startte voortvarend voor de thuisploeg. Tekie raakte in de openingsfase de paal en in de rebound kon Branderhorst een poging van oud-N.E.C.’er Zian Flemming keren. De wedstrijd ging in het vervolg gelijk op. Toch waren het de gastheren die tijdens het eerste bedrijf het dichtst bij de openingstreffer waren; Polter raakte namelijk eveneens de paal.  

In de tweede helft hadden de Nijmegenaren het beste van het spel en was het zelfs dicht bij de eerste goal van de middag. Een gevaarlijk schot en een kopbal brachten echter geen verandering aan op het scorebord, waardoor het oefenduel doelpuntloos eindigde. 

Eredivisie Zondag 12 mei 2024 Goffertstadion
N.E.C.
14:30
Feyenoord

Stand Eredivisie
1 PSV 87
2 Feyenoord 78
3 FC Twente 63
4 AZ 61
5 Ajax 52
6 NEC 50
7 FC Utrecht 49
8 Go Ahead 43
9 Sparta R'dam 43
10 Heerenveen 37