Maatschappelijk

N.E.C. start met nieuw Oldstars team

N.E.C. start met nieuw Oldstars team

Ben jij ouder dan 55 en wil jij (weer) voetballen? Dat kan bij de N.E.C. Oldstars. Walking Football houdt in dat er tijdens het voetballen niet wordt gerend, er mogen geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Via Walking Football kun je een leven lang van voetbal blijven genieten en kun je bewijzen dat je je voetbalstreken nog niet bent verleerd.

Op woensdag 18 september 2019 om 10:00 uur op Sportcomplex de Eendracht is de kick-off van een nieuwe N.E.C. Oldstars lichting. Alle mannen én vrouwen van 55 jaar en ouder die graag bij N.E.C. wekelijks een balletje willen trappen, zijn van harte welkom! Lijkt het je leuk om vanaf september 2019 bij de N.E.C. Oldstars te voetballen? Klik dan hier (https://necnij.me/oldstars) of bel dan naar 024 359 0319. Wees er snel bij, want er we hebben ruimte voor maximaal 20 deelnemers.

Meer dan voetbal

Luc te Riele, manager van N.E.C. Maatschappelijk: “Het Oldstars-project is meer dan één keer per week een potje voetballen. Naast het feit dat sport en beweging het verouderingsproces op zowel fysiek als mentaal gebied vertraagt, worden de ouderen ook uit hun sociale isolement gehaald. Binnen de N.E.C. Oldstars wordt namelijk niet alleen het sportieve aspect geprikkeld, maar draait het ook om het creëren van een gemeenschap waarin de ouderen zich thuis voelen. Deze combinatie stimuleert een maatschappij met, zowel fysiek als mentaal, gezonde en minder eenzame 55-plussers.”

Naast wekelijkse trainingen worden er ook regelmatig oefenwedstrijden en toernooien gespeeld tegen Nederlandse en buitenlandse BVO’s.

Regio Nijmegen

In 2015 is N.E.C. Maatschappelijk, in samenwerking met de gemeente Nijmegen, gestart met een Oldstars groep. Sindsdien zijn er wekelijks 20 fanatieke N.E.C. Oldstars aan het trainen geweest en hebben ze meegedaan aan (inter)nationale toernooien.

Ook amateurclubs in de regio Nijmegen zijn enthousiast geworden en zijn geholpen bij het opstarten van Walking Football. Inmiddels kan er al bij meer dan 10 amateurvoetbalclubs in de regio aan Walking Football gedaan worden. Waarbij de eerste lichting N.E.C. Oldstars al de overstap heeft gemaakt naar SV Orion en SV Juliana ’31, zal de tweede lichting de overstap maken naar rksv Brakkenstein. Op deze manier maken ze ruimte voor een nieuwe N.E.C. Oldstars groep.

Stand Keuken Kampioen Divisie
3 Volendam 55
4 Jong Ajax 54
5 NAC Breda 50
6 Go Ahead 48
7 Excelsior 47
8 NEC 45
9 Almere City 44
10 Telstar 44
11 Jong Utrecht 38
12 Den Bosch 35