Wedstrijdverslag

N.E.C. verliest openingswedstrijd van FC Eindhoven

N.E.C. verliest openingswedstrijd van FC Eindhoven

Ondanks een vroege voorsprong heeft N.E.C. de punten niet in De Goffert kunnen houden. Al na vier minuten wist Anthony Musaba te scoren, maar twee treffers van Branco van den Boomen zorgden voor een 1-2 nederlaag. 

Geschreven door Mark van Onna 

N.E.C. begon de wedstrijd met drie debutanten op het veld. Centraal achterin maakte jeugdspeler Cas Odenthal zijn eerste minuten voor de hoofdmacht. Verder begon Bas Kuipers als linksback, terwijl Jellert van Landschoot als controlerende middenvelder speelde. N.E.C. begon sterk aan de wedstrijd en scoorde al na vier minuten de openingstreffer. Uit een voorzet vanaf de rechterflank van Van Landschoot kreeg Musaba de bal voor zijn voeten, waarna de vleugelaanvaller de 1-0 op het scorebord zette. In de fase na de openingstreffer bleef het overwicht voor N.E.C., maar veel kansen leverde het niet op. Jonathan Okita kwam het dichtst in de buurt van de 2-0, maar zijn inzet in de korte hoek werd gekeerd door doelman Ruud Swinkels. 

Kantelpunt 

Na een klein half uur spelen kwam FC Eindhoven voor het eerst in de buurt van Matthijs Branderhorst en dit leverde direct de gelijkmaker op. Na een combinatie met Van der Sande kwam Van den Boomen alleen voor Branderhorst, waarna de aanvoerder van de bezoekers de 1-1 scoorde. Na de gelijkmaker kwam N.E.C. steeds minder aan voetballen toe en zag het FC Eindhoven steeds meer de aanval zoeken. Dit resulteerde in kansen voor Seedorf en Van den Boomen, maar hun inzetten gingen allebei rakelings naast het Nijmeegse doel. 

Zwak vervolg 

N.E.C. kon het spelbeeld van de eerste helft niet veranderen in de tweede helft. FC Eindhoven kon evenmin potten breken, waardoor er weinig actie voor beide goals was. Vlak nadat Souffian El Karouani als invaller zijn debuut maakte en Sven Braken terugkeerde in De Goffert, kregen de bezoekers opeens de uitgelezen kans op de 1-2. Lopes kwam vrij voor Branderhorst en tikte de bal over de doelman heen, waarna Branderhorst de aanvaller niet meer kon ontwijken. De toegewezen strafschop werd benut door Van den Boomen, waardoor de bezoekers op een 1-2 voorsprong kwamen. In de slotfase kreeg N.E.C. met Okita en Van Landschoot nog twee mogelijkheden op de gelijkmaker, maar hun inzetten werden gekeerd door Swinkels waardoor het bij 1-2 bleef.

Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 23 augustus 2019 Parkstad Limburg Stadion
Roda JC
20:00
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie
9 TOP Oss 3
10 Jong Utrecht 3
11 Go Ahead 3
12 Jong Ajax 1
13 Jong PSV 1
14 NEC 1
15 FC Den Bosch 1
16 Jong AZ 1
17 Helmond Sp. 1
18 Roda JC 1