Algemeen

Nick Kersten vertrekt na dit seizoen bij N.E.C.

Nick Kersten vertrekt na dit seizoen bij N.E.C.

N.E.C. en Nick Kersten gaan na dit seizoen uit elkaar. De 36-jarige Kersten is meer dan veertien jaar werkzaam geweest bij N.E.C. en was de laatste jaren medeverantwoordelijk voor het technisch beleid van de Nijmeegse club. Het contract van Kersten liep na dit seizoen af, waarbij hij heeft aangegeven ambities te hebben voor een vervolgstap.

Kersten, die momenteel de functie van Hoofd Scouting bekleedt, startte als vrijwilliger in de jeugdscouting bij de Voetbalacademie en doorliep nadien verschillende functies bij N.E.C. Zo haalde hij onder andere spelers als Arnaut Groeneveld, Mike Trésor Ndayishimiye, Anthony Musaba, Elayis Tavsan en Jordy Bruijn naar de club en liet hij spelers als Ferdi Kadioglu, Bart van Rooij, Dirk Proper, Souffian El Karouani en Thomas Beekman de overstap maken van de Voetbalacademie naar het eerste elftal. Na het vertrek van Remco Oversier kreeg Kersten een grotere rol en werd hij onderdeel van het technisch hart. Met de komst van technisch directeur Ted van Leeuwen kwamen enkele van deze werkzaamheden te vervallen, waarna de in Nijmegen geboren Kersten er nu voor heeft gekozen zich elders te gaan ontwikkelen.

Nick Kersten over zijn vertrek bij N.E.C.: “Toen ik mijn eerste stappen zette in De Goffert had ik nooit verwacht ruim veertien jaar later en een berg aan ervaring rijker naar buiten te lopen. De afgelopen jaren heb ik mezelf op vele manieren ontwikkeld en steeds iets meer op de voorgrond geacteerd. De afgelopen jaren heeft dat geleid tot transfers waar ik, in combinatie met het doorstromen van de vele jeugdspelers, altijd met een trots gevoel op zal terugkijken. Toen de RvC de zoektocht startte naar een nieuwe technisch directeur had niemand op voorhand voorzien dat dat een lange zoektocht zou worden. Nadat deze functie werd ingevuld zou mijn takenpakket veranderen, terwijl het mijn ambitie is om meer verantwoordelijkheid te dragen. Vandaar dat ik toen heb gezegd graag verder te kijken. Ik wil graag iedereen bedanken met wie ik in het verleden heb samengewerkt en in het speciaal de mensen die me de afgelopen jaren de kansen hebben gegeven waardoor ik me op deze manier heb mogen ontwikkelen. N.E.C. zal voor altijd in mijn hart zitten.”

Namens N.E.C. willen we Nick Kersten bedanken voor zijn jarenlange inzet en betrokkenheid bij N.E.C. en wensen hem veel succes in de toekomst.

Eredivisie Maandag 6 mei 2024 Van Donge & De Roo Stadion
Excelsior
20:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 84
2 Feyenoord 75
3 FC Twente 63
4 AZ 58
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 46
8 Sparta R'dam 43
9 Go Ahead 42
10 Heerenveen 36