Interview

Rangelo Janga: "Overwinningen geven het team altijd een boost"

Rangelo Janga: "Overwinningen geven het team altijd een boost"

N.E.C. won dinsdagavond voor de tweede keer op een rij in de Keuken Kampioen Divisie en deed dat door FC Den Bosch met 4-1 aan de kant te zetten. Net als in de uitwedstrijd bij Roda JC (1-3) koos trainer Rogier Meijer voor een formatie met drie centrale verdedigers en opkomende backs, waardoor spits Rangelo Janga meer aanvoer heeft en de kans krijgt om zich te onderscheiden.

De targetman van N.E.C. deed dat tegen Den Bosch door oorlog te maken op de vijandelijke helft, bijna al zijn duels te winnen en ploeggenoten veelvuldig in stelling te brengen. "Ja, ik denk dat je wel kan zeggen dat het vandaag heerlijk ging", lacht Janga na afloop. "Ik kon als een echte kapstok in de spits fungeren en ik was in staat om daar kansen voor anderen uit te creƫren, zowel uit de omschakeling als uit vrije ballen. Dit was een fijne wedstrijd voor mij."

Het ontbreken van een goal was wellicht een klein smetje op zijn prestatie, maar trainer Meijer liet zich voor de camera van ESPN ontvallen dat Janga, als hij zo speelt, van hem niet eens hoeft te scoren. "Natuurlijk is het voor een spits jammer als je na een wedstrijd met vier doelpunten niet op het scorebord staat, maar je ziet wel dat er honderd procent kansen komen als ik de duels win en de balletjes goed wegleg", zegt de aanvalsleider van de Nijmegenaren daarover. "Daar trainen we veel op en dat ging vandaag echt heel goed."

Het nieuwe N.E.C.-systeem zorgt ervoor dat de ploeg meer mogelijkheden heeft om tot een doelrijpe kans te komen. "Als ik de bal krijg, komen er nu meer mensen 'onder mij' om op te pikken en door te kunnen voetballen", legt de 28-jarige Rotterdammer uit. "Daarnaast komen de backs verder door over de zijkanten en geven ze voorzetten, waarna er ook nog eens meer mensen in het strafschopgebied zijn om af te drukken. Je ziet nu al twee wedstrijden dat we meer scoren, kansen krijgen uit dat soort situaties en dat we winnen. Een prima systeem voor een aanvaller."

Met zes punten uit twee wedstrijden en een flinke lading aan zelfvertrouwen op zak werkt de formatie uit de Keizerstad nu toe naar de volgende wedstrijden. Vrijdagavond staat de uitwedstrijd bij Helmond Sport alweer op het programma. "Overwinningen geven het team altijd een boost", weet Janga. "Het is zaak om een goede reeks neer te zetten en aansluiting te krijgen met de ploegen bovenin. Dan gaan we met een goed gevoel en ons verbeterde spel de beslissende fase van het seizoen in. Hopelijk kan ik dan ook nog wat goaltjes gaan meepakken!"

Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 23 april 2021 De Toekomst
Jong Ajax
21:00
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie
1 SC Cambuur 82
2 Graafschap 73
3 NAC Breda 67
4 Almere 67
5 Go Ahead 65
6 NEC 60
7 FC Volendam 56
8 Roda JC 54
9 Excelsior 42
10 TOP Oss 42