Interview

Rens van Eijden: "We hebben laten zien dat het achterin goed staat"

Rens van Eijden: "We hebben laten zien dat het achterin goed staat"

N.E.C. speelde zondagmiddag met 0-0 gelijk tegen SC Cambuur, de koploper van de Keuken Kampioen Divisie. De veelscorende Friezen slaagden er niet in om de defensie, aangevoerd door captain Rens van Eijden, te passeren en daar hield de verdediger een goed gevoel aan over.

Een winstpartij bleek er niet in te zitten, maar er werd ook niet verloren en dat vond Van Eijden belangrijk om aan te stippen. "We pakken hier een punt en dat doen we door goed in de organisatie te spelen en als team te verdedigen", zei de aanvoerder van de Nijmegenaren na afloop. "We probeerden op compacte wijze tegen hun aanvallende voetbal te spelen en dat is best aardig gelukt. Natuurlijk begonnen zij gedurende de wedstrijd wat beter de vrije man te vinden, maar we zijn er wel in geslaagd om het dicht te houden."

De defensieve zekerheid is wat N.E.C. volgens de stopper uit Oss moet meenemen uit een leerzame wedstrijd. "Tegen een goede ploeg als Cambuur, die vaak scoort en daar de wedstrijden mee wint, hebben wij de nul gehouden. Daar moeten wij mee verder. We kunnen hieruit opmaken dat we weinig weggeven en het klinkt misschien gek, maar dat merkte ik in de voorgaande wedstrijden ook al. Toen konden we het niet laten zien in het resultaat, maar vandaag hebben we tegen een sterke tegenstander wel echt kunnen laten zien dat het achterin goed staat."

Natuurlijk had ook Van Eijden op meer gehoopt dan een punt. Na een sterk eerste kwartier van de Nijmegenaren bleek dat er realistisch gezien niet in te zitten. "We kregen in eerste instantie goed druk op de bal, zoals we dat hadden afgesproken. Na het eerste kwartier ontstond er echter wat twijfel en daar profiteerde Cambuur meteen van door vaker de vrije man te vinden. Dan is het zaak om in ieder geval het gevaar eruit te halen en dat hebben we goed gedaan. Cambuur was een moeilijke ploeg om tegen te spelen, maar dat zijn wij ook."

Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 84
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36