Interview

Rens van Eijden: "We hebben laten zien dat het achterin goed staat"

Rens van Eijden: "We hebben laten zien dat het achterin goed staat"

N.E.C. speelde zondagmiddag met 0-0 gelijk tegen SC Cambuur, de koploper van de Keuken Kampioen Divisie. De veelscorende Friezen slaagden er niet in om de defensie, aangevoerd door captain Rens van Eijden, te passeren en daar hield de verdediger een goed gevoel aan over.

Een winstpartij bleek er niet in te zitten, maar er werd ook niet verloren en dat vond Van Eijden belangrijk om aan te stippen. "We pakken hier een punt en dat doen we door goed in de organisatie te spelen en als team te verdedigen", zei de aanvoerder van de Nijmegenaren na afloop. "We probeerden op compacte wijze tegen hun aanvallende voetbal te spelen en dat is best aardig gelukt. Natuurlijk begonnen zij gedurende de wedstrijd wat beter de vrije man te vinden, maar we zijn er wel in geslaagd om het dicht te houden."

De defensieve zekerheid is wat N.E.C. volgens de stopper uit Oss moet meenemen uit een leerzame wedstrijd. "Tegen een goede ploeg als Cambuur, die vaak scoort en daar de wedstrijden mee wint, hebben wij de nul gehouden. Daar moeten wij mee verder. We kunnen hieruit opmaken dat we weinig weggeven en het klinkt misschien gek, maar dat merkte ik in de voorgaande wedstrijden ook al. Toen konden we het niet laten zien in het resultaat, maar vandaag hebben we tegen een sterke tegenstander wel echt kunnen laten zien dat het achterin goed staat."

Natuurlijk had ook Van Eijden op meer gehoopt dan een punt. Na een sterk eerste kwartier van de Nijmegenaren bleek dat er realistisch gezien niet in te zitten. "We kregen in eerste instantie goed druk op de bal, zoals we dat hadden afgesproken. Na het eerste kwartier ontstond er echter wat twijfel en daar profiteerde Cambuur meteen van door vaker de vrije man te vinden. Dan is het zaak om in ieder geval het gevaar eruit te halen en dat hebben we goed gedaan. Cambuur was een moeilijke ploeg om tegen te spelen, maar dat zijn wij ook."

Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 26 februari 2021 Parkstad Limburg Stadion
Roda JC
21:00
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie
1 SC Cambuur 60
2 Graafschap 56
3 Almere 53
4 NAC Breda 50
5 Go Ahead 47
6 NEC 41
7 Roda JC 41
8 FC Volendam 40
9 Telstar 34
10 Excelsior 30