Persuurtje

Rogier Meijer: “Tegen Go Ahead Eagles goede gevoel zien te vinden” 

Rogier Meijer: “Tegen Go Ahead Eagles goede gevoel zien te vinden” 

Na de domper tegen NAC Breda staat voor N.E.C. alweer de volgende uitdaging op het programma. De Nijmegenaren reizen namelijk morgen af naar Deventer voor de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Door het verlies van afgelopen maandag kan N.E.C. geen vijfde meer worden. Toch is het heel belangrijk dat er gewonnen wordt, want FC Volendam staat slechts drie punten achter op de ploeg van Rogier Meijer. In het wekelijkse persuurtje blikten we samen met hoofdtrainer Rogier Meijer vooruit op de wedstrijd van morgen. 

Na het mindere resultaat van afgelopen maandag zal de ploeg van Rogier Meijer de laatste twee wedstrijden willen winnen om het goede gevoel terug te krijgen in aanloop naar de play-offs. Na de wedstrijd tegen NAC is er ook goed nagepraat. “We hebben na de wedstrijd met elkaar gesproken, maar we moeten ook weer verder dus voor nu staat het vizier weer op de wedstrijd van morgen. We gaan dan weer ons uiterste best te doen om de wedstrijd te winnen en dat is denk ik ook de enige manier om een beter gevoel te krijgen”, aldus Meijer. Mochten de Nijmegenaren morgen winnen in Deventer is de kans aanwezig dat ze Go Ahead Eagles nog een keer zullen treffen in de play-offs. Het verschil tussen plek vijf en drie is slechts één punt, dus de Eagles kunnen zich ook geen puntverlies permitteren. Meijer maakt het niet uit wie hij tegenkomt in de play-offs. “We zullen wel zien tegen wie we spelen als de laatste competitiewedstrijd afgerond is. Het maak me eigenlijk niet uit tegen wie we moeten spelen, want op het moment dat de play-offs begint moet je er klaar voor zijn en maakt het niet uit wie dan de tegenstander is.” 

Met het wegvallen van Edgar Barréto door een schorsing zal de plek achterin door iemand anders ingevuld moeten worden. De trainer vertelde tijdens het persuurtje wie zijn vervanger zal zijn morgen. “Rens van Eijden is weer fit om te starten, waardoor Odenthal weer naar zijn ouder plek kan. Samen met Terry, die ik de laatste weken goed vindt spelen, zullen zij dus de achterste drie gaan vormen. Ook Jordy Bruijn is weer fit en zal ook minuten gaan maken tegen Go Ahead Eagles.” De trainer vertelde ook over twee afwezigen in de selectie: “Joep van der Sluijs en Norbert Alblas zijn beide niet fit genoeg om minuten te maken en zitten dus ook niet bij de selectie.” 

Ondanks het mindere resultaat houdt Meijer vertrouwen in zijn ploeg. “We gaan het morgen niet meteen over een hele andere boeg gooien. We gaan wel benadrukken dat het seizoen bijna voorbij is en dat er straks ook iets heel belangrijks op het spel staat. Voor nu is dat nog wat te vroeg, want we hebben gewoon nog twee wedstrijden waar we de focus op willen leggen. Na de wedstrijd tegen FC Dordrecht woensdag zal het vizier dan op de play-offs gaan.” 

Eredivisie Zondag 12 mei 2024 Goffertstadion
N.E.C.
14:30
Feyenoord

Stand Eredivisie
1 PSV 87
2 Feyenoord 78
3 FC Twente 63
4 AZ 61
5 Ajax 52
6 NEC 50
7 FC Utrecht 49
8 Go Ahead 43
9 Sparta R'dam 43
10 Heerenveen 37