Persuurtje

Rogier Meijer: "Zorgen dat we weer op het goede spoor komen"

Rogier Meijer: "Zorgen dat we weer op het goede spoor komen"

N.E.C. gaat na de thuisnederlaag tegen de Graafschap weer op zoek naar een overwinning. Dit moet gebeuren in het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade tegen Roda JC. De Limburgers zijn de laatste weken goed in vorm met vijf overwinningen op rij en bezetten daarmee nu de zevende plaats in de Keuken Kampioen Divisie met 41 punten. N.E.C. heeft ook 41 punten verzameld en staat op de zesde plek, met een wedstrijd minder gespeeld dan de Limburgers. Het belooft dus een spannende strijd te worden tussen twee gelijkwaardige ploegen in Kerkrade. Trainer Rogier Meijer blikt in het wekelijkse persuurtje vooruit op het treffen.

De trainer begon met een kleine terugblik op de wedstrijd tegen de Graafschap van afgelopen zondag: “We creëerden weinig kansen. Dit ligt aan verschillende facetten. Dit zijn bijvoorbeeld de keuzes die we maken aan de bal en ook de bereidheid die we hebben om voor de goal te komen. Uiteindelijk is natuurlijk ook de kwaliteit van de ballen die geven belangrijk. We hebben laten zien dat we vaak wel kunnen doorkomen, dan gaat het om de kwaliteit van de ballen in de eindfase. Daarbij moeten we ervoor zorgen dat we met meer mensen voor de goal komen om de kans om te scoren te vergroten.”

Desgevraagd weidde de trainer/coach van N.E.C. uit over het strijdplan tegen aankomende tegenstander Roda JC: “Roda is een veelscorende ploeg en tevens een ploeg in vorm. Wij gaan net zoals dat we normaliter doen als team verdedigen. We gaan ons niet teveel aanpassen en blijven gewoon ons eigen spel spelen. Dat geldt zowel voor de verdedigers als voor de aanvallers. We blijven met drie aanvallers en een aanvallende middenvelder spelen. Het feit blijft dat de afstemming en de kwaliteit in alle facetten beter moet worden.”

Afsluitend vertelde Meijer over het belang van de wedstrijd tegen Roda: “Het is zeker een kans om aan te haken bij de top van de competitie. We hebben nog veertien wedstrijden waarin nog 42 punten te verdienen zijn. We moeten zorgen dat we weer op het goede spoor komen en een goede serie en gevoel neerzetten voor de play-offs.”

Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 84
2 Feyenoord 75
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36