Voetbalacademie N.E.C.

Samenvattingen N.E.C. Voetbalacademie

Afgelopen zaterdag werd er weer gevoetbald op de Eendracht. Zo nam de O15 het op tegen FC Den Bosch en de O16 van N.E.C. ontving de leeftijdsgenoten van Cambuur Leeuwarden. Helaas mocht er geen publiek aanwezig zijn rondom de velden. Dit in verband met de huidige coronamaatregelen. Lees hier hoe deze wedstrijden verliepen.

N.E.C. O15 – FC Den Bosch O15

De onder-15 ploeg hoopte zich op zaterdag te revancheren van het verlies tegen de leeftijdsgenoten van Ajax. Dit moest gebeuren tegen FC Den Bosch. De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en wist na een half uur op voorsprong te komen. Na een goede aanval was daar captain Guus Barten die alert de rebound binnen schoot en zo zorgde voor de openingstreffer. Niet veel later wist N.E.C. de voorsprong te verdubbelen via wederom Guus Barten. Hij schoot de bal knap tegen de touwen van buiten het strafschopgebied.

Na de rust werden de bezoekers uit Den Bosch gevaarlijker. Na twee doelpunten van de bezoekers en de derde, en dus een hattrick voor Guus Barten, stond de Nijmeegse formatie nog altijd voor op De Eendracht. Na enkele spannende minuten was het Jouk Jansen die zijn doelpunt meepikte en de 4-2 op het scorebord zette. De vierde Nijmeegse treffer bleek het breekpunt voor FC Den Bosch, want enkele minuten later mocht de thuisploeg opnieuw juichen. Ditmaal was het Kyran Elbertsen die het doelpunt op zijn naam schreef. Na een benutte strafschop van FC Den Bosch wisten bij N.E.C. Tijn Roos en Guus Barten (zijn vierde goal) nog te scoren, waardoor de eindstand 7-3 bedroeg.

Komende zaterdag reist het jeugdelftal wederom af naar Amsterdam, dit keer voor een ontmoeting met AFC.

Opstelling N.E.C. O15: Lars van Herpen, Bart Jacobs ('66 Lars Delcliseur), Jesper van Asseldonk, Yousri el Anbri, Tijn Joosten ('66 Vince Roolant), Soehayle Aarass, Kyran Elbertsen ('59 Gijs Schamp), Teun Bosch ('59 Jordi Heesbeen), Jouk Jansen, Guus Barten, Nigel Tan ('54 Tijn Roos).

N.E.C. O16 – Cambuur Leeuwarden O16

Het onder-16 team uit de voetbalacademie van N.E.C. vekeert in goede vorm. De afgelopen drie wedstrijden werden allemaal gewonnen, waardoor de ploeg van trainer Jeffrey Leiwakabessy momenteel gedeeld koploper is. Tegen Cambuur Leeuwarden wilde de ploeg deze reeks voort te zetten. De ploeg begon goed aan de wedstrijd en kwam dan ook terecht op voorsprong. Na twintig minuten spelen wist Badri Haouat op schitterende wijze de score te openen. Hij schoot de bal van ver buiten het strafschopgebied in de goal. Vlak voor rust wisten de bezoekers uit het noorden echter nog op gelijke hoogte te komen. Dit zorgde voor een 1-1 ruststand.

In de tweede helft was het spel van beide ploegen niet goed genoeg voor een doelpunt. Er werden weinig kansen gecreëerd en het lukte dus niet om een winnend doelpunt te forceren. De ruststand bleek dus ook de eindstand te zijn en zo werden de punten gelijk verdeeld over beide ploegen.

Komend weekend speelt de ploeg tegen de leeftijdsgenoten van Go Ahead Eagles, de ploeg die nu lijstaanvoerder is. Dit zal wederom een belangrijke wedstrijd voor zijn N.E.C. O16.

Opstelling N.E.C. O16: Willem de Groot, Sacha Deighton, Dyami van Ralen, Jordy Voets, Wim Tiggelovend, Jimmy Merkx ('44 Yannick Eduardo), Jillian Bernardina, Badri Haouat, Mohammed Toure, Djevani Cromberge, Ayman Belgadi.