Interview

Souffian El Karouani: 'Dit geweldige team heeft het gewoon geflikt'

Souffian El Karouani: 'Dit geweldige team heeft het gewoon geflikt'

Zondag 23 mei 2021 zal voor N.E.C. een memorabele dag in de clubgeschiedenis blijven. De Nijmegenaren promoveerden dankzij een 1-2 zege bij NAC Breda na vier jaar afwezigheid weer naar de Eredivisie en linksback Souffian El Karouani, die de voorzet op de winnende goal van Jonathan Okita gaf, was een trots mens.

N.E.C. eindigde het reguliere seizoen in de Keuken Kampioen Divisie als zevende, maar piekte vervolgens precies op het juiste moment. De play-offs werden gewonnen en dat kan volgens El Karouani alleen maar als je voor elkaar door het vuur wil gaan. "De laatste twee weken hebben wij laten zien dat we echt een geweldig team zijn", zei de linksback. "We hebben het gewoon geflikt. Deze club gaat na vier jaar weer naar de Eredivisie en dat is geweldig. Ik heb er eigenlijk geen woorden voor."

In Breda werd er alles aan gedaan om de sfeer in en rondom het Rat Verlegh Stadion zo intimiderend mogelijk te maken voor de Nijmegenaren. Het leek echter alsof het de ploeg van Rogier Meijer helemaal niets deed. "We hebben dat gewoon uitgesloten", legde de Bossche verdediger uit. "Ook als er tienduizend man hadden gezeten, hadden we gewoon ons ding gedaan. We zijn er heel goed mee omgegaan op het veld en dat hadden we van tevoren ook al tegen elkaar gezegd. Gewoon maling aan hebben, hoofd omhoog en voetballen. Dat hebben we gedaan."

Enkele uitspraken van spelers van NAC zorgden daarbij ook nog voor wat extra motivatie. "Ze hadden na de wedstrijd in Emmen gezegd dat ze de moeilijkste wedstrijd al hadden gehad. Voor mij was dat extra motivatie voor deze wedstrijd, want ik vond het eigenlijk een beetje respectloos. Dat kan ik op dit moment wel zeggen. Maar goed, ik weet niet hoe die jongens er nu over denken, maar zij blijven in de Keuken Kampioen Divisie en wij gaan naar de Eredivisie. Deze club gaat omhoog en alles om N.E.C. heen gaat mee!"

Oefenduel Donderdag 1 juli 2021 De Eendracht
S.C. NEC
19:00
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie