Interview

Souffian El Karouani: ''Ik blijf altijd gaan''

Souffian El Karouani: ''Ik blijf altijd gaan''

N.E.C. schreef vrijdagavond drie punten bij tijdens de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. De Nijmegenaren klopten Jong Ajax met 2-1 en deden dat met een duidelijk strijdplan. Met veel duelkracht en inzet werden de Amsterdamse talenten opzij gezet en Souffian El Karouani was één van de uitblinkers.

Door Guy Habets

De linksback had tijdens de wedstrijdbespreking deze week duidelijk goed opgelet. Met zijn tomeloze inzet en rushes werd de rechterkant van Ajax constant onder druk gezet. "We hebben het er deze week zeker over gehad dat we ons fysiek moesten laten zien en er soms stevig in moesten komen", zegt El Karouani na afloop van de wedstrijd in de mixed zone. "Dat is hun spel niet en dan haal je ze uit de wedstrijd. Als je ze laat voetballen weet je hoe het gaat… Maar ik denk dat we dat vandaag goed hebben gedaan."

Een kwartier voor tijd onderstreepte El Karouani de speelwijze van N.E.C. nog maar eens. Tot twee keer toe veroverde hij een bal door een gedurfde sliding in te zetten en daar kwam een enorme kans uit. "Ze maken twee slidings en die jongen komt er maar half in, terwijl ik echt in kom en daardoor ook verder kan met de bal. Helaas dat ik de bal er dan niet in schiet, maar dat komt misschien de volgende keer weer. Ik blijf altijd gaan, dat is één van mijn pluspunten, maar ik denk ook dat ik voetballend wat toevoeg aan het team."

Het was namelijk absoluut niet zo dat de formatie van trainer Rogier Meijer alleen maar de botte bijl hanteerde. "Nee nee, zeker niet", haast de 19-jarige verdediger zich te zeggen. "Bij vlagen zag het er gewoon echt goed uit en hebben we hele goede momenten gehad. In de eerste helft hadden we al een paar keer kunnen scoren en dan is het lekker dat Rens (van Eijden, red.) dat uit een corner doet. Dan maakt Jordy Bruijn er in de tweede helft ook net na de 1-1 weer 2-1 van, dat is heerlijk. Lekker om op deze manier naar Volendam te gaan."

Keuken Kampioen Divisie Zaterdag 3 oktober 2020 Goffertstadion
N.E.C.
16:30
FC Eindhoven

Stand Keuken Kampioen Divisie
6 Graafschap 9
7 FC Eindhoven 8
8 MVV Maastr. 7
9 Excelsior 6
10 Jong Ajax 6
11 NEC 6
12 Jong PSV 6
13 Jong AZ 6
14 FC Den Bosch 6
15 Go Ahead 5