Algemeen

Sparta Rotterdam - N.E.C. in de media

Na negen achtereenvolgende wedstrijden kwam er gistermiddag een einde aan een reeks ongeslagen wedstrijden van N.E.C. Op Het Kasteel was Sparta Rotterdam met 1-0 te sterk voor de Nijmegenaren. Een paar minuten voor het verstrijken van de eerste helft maakte Sparta-spits Ragnar Ache het enige en winnende doelpunt. Dit schreven de media over het duel.

RN7

In gesprek met RN7 ging Mike Ndayishimiye in op de nederlaag tegen de Rotterdammers: ‘'Het frustreert ons het meest dat we niet het spel hebben gespeeld wat we de afgelopen weken wel deden. Ik weet nog niet precies wat daar de reden van is, dat zullen de beelden uitwijzen. We hebben niet heel slecht gespeeld, maar het kon veel beter. Het is heel teleurstellend dat we hebben verloren, zeker gezien de kansen die we nog creëerden. Dan moet je een beetje geluk hebben. Aan de andere kant mag je van geluk spreken dat de tweede helft nog van belang was, want zij waren de eerste helft veel gevaarlijker. We bewogen veel te weinig en het leek erop dat er weinig energie in de ploeg zat. De tweede helft hebben we dat beter opgepakt en hadden we nog uitzicht op een resultaat. Het was goed geweest als we de punten mee hadden genomen naar Nijmegen, maar ook nu moeten we gewoon doorgaan en vooruitkijken naar aanstaande vrijdag tegen Jong Ajax.''

Forza N.E.C.

‘'Qua voetbal was het niet best vandaag. Sparta was voetballend gewoon beter en kwamen vaker in gevaarlijke posities dan wij. We zetten iedere week stappen, maar je ziet dat we nog een extra stap moeten zetten om ook dit soort uitwedstrijden naar ons toe te trekken. Het is voor ons nu van belang dat we één groep blijven. We moeten ook niet vergeten dat Sparta Rotterdam een goede tegenstander is. We werden te snel tot lange ballen gedwongen, waardoor we er voetballend niet aan te pas kwamen. Dat hebben we niet goed gedaan'', blikt Leroy Labylle terug op de wedstrijd tegen de Spartanen.

FOX Sports

Ook Jack de Gier is ontevreden met het vertoonde spel van zijn ploeg: ‘'De eerste helft waren we ondermaats aan de bal. In eerste instantie wilden we lange ballen spelen, om Sparta terug te dwingen. Naarmate de tijd vorderde kregen we meer ruimte en dan moet je als ploeg beslissen meer te gaan opbouwen en verder te voetballen. Dat deden we te weinig.''

‘'Het laatste kwartier gingen we geforceerd opzoek naar de gelijkmaker. Met Van den Berg naast Okita in de spits creëerden we iets meer, maar het was niet genoeg voor een punt. We hadden niet de scherpte voorin, want de kansen hebben we echt wel gehad. In de slotfase waren we heel dichtbij de gelijkmaker, maar die kopbal eindigt dan weer tegen de paal. In de rebound kon ie ook zomaar binnen worden geschoten. Dan had je nog een punt gehad zonder echt goed te spelen, maar nu staan we met lege handen'', sluit De Gier af.