Interview

Terell Ondaan: "Het gaat erom hoe je op tegenslagen reageert"

Terell Ondaan: "Het gaat erom hoe je op tegenslagen reageert"

N.E.C. won vrijdagavond met 3-2 van Excelsior, maar in de rust zag het er niet naar uit dat de Nijmegenaren na afloop nog wat te vieren zouden hebben. Toch wist de ploeg van trainer Rogier Meijer de wedstrijd om te draaien en dat was volgens Terell Ondaan te danken aan een gezonde dosis spirit en veerkracht.

De 27-jarige aanvaller, die een basisplaats had gekregen van zijn trainer, maakte een opgeluchte indruk na afloop van de wedstrijd. "We zitten soms te denken waarom het altijd zo moeilijk moet gaan, maar we mogen een compliment aan onszelf geven voor de manier waarop we ons terugknokken in de wedstrijd en toch nog winnen", geeft hij aan. "Zo'n eerste helft mag niet gebeuren, maar dan gaat het erom dat je die tegenslag toch nog weet om te draaien. Dat we dat zo hebben gedaan, zeker na een vervelende week waarin we van Telstar verloren, is gewoon top."

Ook na de tweede goal van Excelsior wist Ondaan dat het nog lang niet gespeeld was. "Dat voelden we gewoon, want we kregen ook in de eerste helft kansen en misschien hadden we zelfs een penalty moeten hebben. Normaal gesproken scoor je uit die momenten zelf ook al wel een keertje, maar deze keer gebeurde dat niet. Toch hielden we vertrouwen, bleven we druk zetten en gooiden we energie in de wedstrijd. Daar sta ik zelf ook voor op het veld, om maar te blijven gaan en door te drukken wanneer het moet. Vandaag moest dat en het is goed gelukt."

Door de overwinning op de Kralingers zorgt N.E.C. ervoor dat het vervelende gevoel, ontstaan na de verliespartijen tegen TOP Oss en Telstar, verleden tijd is. Dat gebeurt voor de Nijmegenaren precies op het juiste moment, want volgende week zondag komt koploper Cambuur naar het Goffertstadion. "Laat ze maar komen, want wij gaan op deze voet verder", waarschuwt Ondaan alvast. "Een wedstrijd op deze manier winnen levert een topgevoel op en dat houden we gewoon vast. We gaan met vertrouwen richting de wedstrijd tegen Cambuur."

Eredivisie Zaterdag 14 augustus 2021 Johan Cruijff Arena
Ajax
21:00
N.E.C.

Stand Eredivisie