Interview

Thomas Beekman: "Dit is geen toeval, we hebben echt een goede ploeg"

Thomas Beekman: "Dit is geen toeval, we hebben echt een goede ploeg"

N.E.C. bereikte dankzij een 3-2 overwinning op Fortuna Sittard, de nummer elf van de Eredivisie, de kwartfinale van het bekertoernooi. In de verlenging wist de ploeg van Rogier Meijer het verschil te maken en dat kwam mede door Thomas Beekman, die als invaller de 3-1 voor zijn rekening nam.

De aanvallende middenvelder heeft dit seizoen patent op belangrijke doelpunten in de slotfase en ook tegen de Limburgers was het weer raak. De vergelijking met Filippo Inzaghi, de doelpuntenmachine van weleer, hoort hij na afloop glimlachend aan. "De andere jongens zeggen dat ik nooit buiten de vijf-meter scoor, maar dat maakt me helemaal niks uit", zegt de blije Beekman. "Ik zeg dan altijd dat een afstandsschot ook maar voor één telt. Dat ik iedere keer op de goede plek sta is ook een kwaliteit. Fijn toch, zo'n Thomas Beekman-goal?"

De treffer van de 20-jarige Arnhemmer, die in de volgende ronde graag tegen zijn oude club Vitesse zou willen spelen, kwam op een belangrijk moment voor N.E.C.. Vlak na de 2-1 van Jordy Bruijn maakte Beekman er 3-1 van en dat gaf de Nijmeegse burger moed. "Je weet dat in de verlenging van alles kan gebeuren, want het is bekervoetbal en iedereen is moe. We zeiden ook tegen elkaar dat er echt iets mogelijk was voor ons en dat gevoel hebben we op het veld ook laten zien. Na een tegenslag niet meteen denken dat het voorbij is, maar gewoon doorgaan en dat hebben we in de verlenging gedaan. Daardoor trokken we deze wedstrijd over de streep."

De zege op Eredivisionist Fortuna kwam volgens de onvermoeibare middenvelder dan ook niet uit de lucht vallen. "We hebben keihard gestreden en we zijn voor elkaar door het vuur gegaan. Vandaag zie je maar weer dat je daarmee ook dit soort ploegen kunt verslaan. Dit is geen toeval, want wij hebben echt een goede ploeg. Soms laten we dat niet zien, maar we hebben echt goede spelers en als we ons niveau halen kunnen we echt wel wat laten zien. Dat we dit hebben neergezet met zijn allen is echt een compliment waard naar het hele team."

Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 26 februari 2021 Parkstad Limburg Stadion
Roda JC
21:00
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie
1 SC Cambuur 60
2 Graafschap 56
3 Almere 53
4 NAC Breda 50
5 Go Ahead 47
6 NEC 41
7 Roda JC 41
8 FC Volendam 40
9 Telstar 34
10 Excelsior 30